Cooperació i solidaritat

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Cooperació i solidaritat

Cooperació i solidaritat

La Cooperació al desenvolupament és un concepte dinàmic que no es pot definir d'una manera absoluta o unívoca. Té com a principal objectiu esdevenir un instrument de sensibilització i mobilització per a la consecució de la satisfacció equitativa de les necessitats bàsiques de tots els éssers humans, al nord i al sud.


L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està compromès d'una manera ferma i continuada al desenvolupament dels països del tercer món i sobretot en sensibilitzar a la població d'aquí que aquest nou món econòmic i polític desequilibra i perjudica, sobretot, als països més pobres.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està compromès en el treball per la dignificació de la vida de les persones mitjançant processos decidits de forma participativa i sense imposicions.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa conjuntament amb les organitzacions no governamentals de la ciutat, els dóna suport i coordina les tasques de cooperació al desenvolupament que es porten a terme a la ciutat per contribuir a un compromís solidari fonamentat en la justícia i el respecte mutu.

__________________________________________________________________________

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha editat una guia amb el recull de RAONS DE LA COOPERACIÓ, una guia per la defensa de la cooperació al desenvolupament des dels municipis.

CONSULTEU-LA, i hi trobareu maneres per desenvolupar un discurs que defensi la cooperació contra els qüestionaments fonamentats en plantejaments excloents, xenòfobs i desconeixedors dels lligams que el nostre país té i ha de mantenir amb la resta de pobles i persones del món.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 09/08/2016