Biblioteca Víctor Balaguer

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Víctor Balaguer

Biblioteca Víctor Balaguer

Víctor Balaguer va concebre aquesta institució amb la finalitat de donar a conèixer sota un mateix sostre la totalitat del saber mitjançant documents de tota classe i objectes artístics. Pensava que podia ser consultada per qualsevol ciutadà. Hi va encabir llibres, revistes i documents de tota mena. Va vetllar per una bona representació de publicacions periòdiques, mitjançant l'intercanvi amb el Boletín de la Biblioteca-Museo Balaguer. A tot aquest fons cal afegir la recopilació dels manuscrits literaris i polítics del propi Balaguer i dels seus amics més propers. La seva correspondència consta aproximadament d'unes 50.000 cartes.

FONS
La biblioteca reuneix una de les col·leccions bibliogràfiques del segle XIX més riques de Catalunya. Consta d'uns 40.000 llibres i gairebé 2.000 títols de publicacions periòdiques d'entre els segles XVIII i XX. A més a més, disposa de col·leccions importants de manuscrits, gravats, mapes, fotografies, menús, etc. Com a fons especials cal destacar els documents del gravador Enric Cristòfor Ricart, de Joan Rius Vila, de José Cruset, d'Eduard Toldrà i de Joan Alemany, entre d'altres.

SERVEIS

- Sala de lectura: 16 punts de lectura amb connexions per ordinador portàtil.

- Accés als catàlegs: La base de dades Pasífae conté el catàleg general de la biblioteca, tant llibres com manuscrits, publicacions periòdiques i imatges.També hi ha disponibles les bases de dades corresponents a l'Epistolari de Víctor Balaguer i la col·lecció d'antiquària.

Accés als documents: Majoritàriament la consulta dels fons es pot fer a partir dels documents originals, tot i que, per raons de conservació, hi ha una part d'aquests fons accessible a partir de microfilms o imatges digitals.
Per comoditat de l'usuari hi ha la possibilitat de demanar per telèfon els documents que voldrà consultar, de manera que quan vingui a la biblioteca es trobin ja a la sala de lectura.

- Informació i referència: El personal de la biblioteca respon a qualsevol demanda d'informació bibliogràfica sobre els fons, tant a la sala de lectura com per telèfon, per correu electrònic o fax.

- Reprografia: El servei de fotocòpies només és possible en documents impresos posteriorment a 1930 i que es trobin en bon estat de conservació. Pel que fa a la resta hi ha la possibilitat de digitalització, fotografia o microfilmació. En cas que la reproducció no sigui per a ús privat cal abonar els corresponents drets. 

INFORMACIÓ I HORARIS


 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 16/11/2016