Valora l'Ajuntament

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > L'Ajuntament ReSponsable > Valora l'Ajuntament

Valora l'Ajuntament

 • CONTESTEU L'ENQUESTA AQUÍ

 • PODEU CONSULTAR ELS RESULTATS DE L'ENQUESTA AQUÍ

  Tot seguit, podeu llegir els diferents suggeriments i propostes que han fet les persones que hi han participat fins al  moment (des del mes d'octubre de 2014, a més de publicar la data d'entrada de la proposta i/o suggeriment, es fa públic també si la persona ha demanat resposta i la data en que l'ajuntament ho ha fet):


 • SUGGERIMENTS I PROPOSTES CIUTADANES

  Data d'entrada: 25-09-2016 La playa del paseo marítimo de punta a punta crecen plantas autóctonas,(El césped).En cuanto se pisa o pasa el tractor desaparece. Se podría poner valla de madera con cuerda como la de la playa larga con sus accesos para que se pueda acceder bien a la playa pero protegiendo la gran mayoría del césped. Se conseguiría que fuera más atractivo para los turistas aparte del valor ecológico que tiene al ser una de las mejores playas de todo el litoral. Hay playa se sobra y se podría poner carteles informativos sobre las especies. La vegetación de la playa es lo único que queda de las antiguas dunas y hay que protegerlas. Vilanova i la Geltrú cada vez son más los propietarios de perros. Es ridículo que no se puede entrar con perro en el Ayuntamiento o en los edificios municipales. Si el perro está en regla y educado debería entrar en todos sitios. Pasa lo mismo con el transporte público. En la mayoría de la UE se puede entrar en todas partes con perros. Por eso cada vez son más los turistas que vienen con perro en su coche o caravana sin utilizar el transporte público y eso es dinero que pierde la ciudad. Aparte de que la ciudad no cuenta con servicio de recogida de animales (siendo la capital del Garraf) y en verano no tiene playa para perros algo impensable en el 2016 que hasta Barcelona tiene.
  Sol·licitud resposta: Sí
  Data resposta: 13-10-2016

  ratlla separadora

  Data d'entrada: 13-08-2016 La ciutat esta massa bruta, especialment les zones de recollides de residus. O es combat l'incivisme (amb vigilancia i multes que paguen els incivics) o es neteja mes (i ho paguem tots). I la ciutat no s'acaba on s'acaba l'asfalt: molt promocionar els espais naturals en la informacio que es dona als turistes, pero els camins del terme municipal estan fets un fastic.
  Soli·licitud de resposta: No


  ratlla separadora

  Data d'entrada: 25-07-2016 Que CIE Vilanova se traslade de lugar a un polígono que es su sitio, que dejen ese espacio limpio de humo tóxico y ruidos donde hemos de dormir con ventanas cerradas para poder dormir por la noche, donde nuestros hijos no pueden estar fuera por el olor.... No queremos que esa gente se quede sin trabajo, pero creemos que no trabajan en condiciones saludables ya que hasta abren las puertas para que salga el humo que tragan y salga fuera y ellos los hemos visto salir a respirar aire.
  Los árboles de alrededor de la fábrica todos han muerto, justo por donde sale el humo y la alcaldesa nos dice que es por un problema de riego..... no somos tontos.... el barrio esta dejado lleno de basura y allí no vemos a un barrendero ni paseándose.
  Sol·licitud resposta: Sí
  Data resposta: 02-08-2016

  ratlla separadora

  Data entrada: 24-06-15 En diades festives com la de Sant Joan, a l'hora de donar la llicència als locals que normalment no la tenen, com bars, per a posar música fins a les 6 de la matinada, com em va dir la policia municipal, preguntaria a aquests locals què tenen pensat fer. La qualitat de la música es decepcionant (sevillanes, flamenc, màquina i torna-hi a començar, com una cassetes d'abans) a tot volum i sense gent que consumeix, amb quatre nanos al carrer tirant coets. Si no hi ha un programa de festes o una música adequada per la diada, no entenc perquè se li donen llicències a locals que només es dediquen a molestar al veïnat. O és només per a recaptar?
  La festa de Sant Joan d'enguany (2015) van començar amb uns animadors per als nens, que no feien ni cas, en català. Els animadors, que se'ls anava la veu tot i que portaven altaveus, no es feien sentir. A més, els nens que solen venir per la plaça Anxaneta són bastant barruers. Quasi als deu minuts de començar, els animadors van haver de canviar al castellà, que és l'idioma que es fa servir per aquests nens que volten per aquí. Jo aconsellaria que l'any vinent ni vinguessin ja que ni ho agraeixen
  Sol·licitud resposta: Sí
  Data resposta: 07-07-2015

  ratlla separadora

  Data entrada: 13-04-2015 M'agradaria es tingués en compte al veïnat en qüestió de sorolls nocturns, crec l'ajuntament prefereix protegir les persones incíviques que van cridant al carrer o fora dels establiments fins sis del mati, al mateix com el no control del volum de musica dels cotxes, doncs per les dues coses hi ha lleis i crec l'ajuntament està fent cas omís d'elles.
  Sol·licitud resposta: Sí
  Data resposta: 27-04-2015

  ratlla separadora

  Data entrada: 4-11-2014 Crec que l'Ajuntament no hauria de comportar-se com si fos propietat del partit que governa, ni molt menys propietat de l'alcaldessa. No s'hauria de confondre les directrius de partit ni les creences dels seus representants a la Casa de la Vila amb el que ha de mostrar l'Ajuntament, que ho és d'una població diversa, amb creences també molt diverses i tant vàlides com les dels regidors. Observo, que es va pels barris a parlar amb els vilatans, per recollir després les opinions que coincideixen amb les que es volen potenciar o tirar endavant des de l'Ajuntament. 
  Ho comento al veí i em diu que no servirà de res, però vull deixar constància de que és incorrecte el comportament de l'Ajuntament pel que fa a la independència de Catalunya. Sense tenir-ne dades, és probable que un 40% de la població de la ciutat -unes 25000 persones-, no estan per la independència i per tant no es correcte que l'Ajuntament es mostri com abanderat d'aquesta opció, una altra cosa seria el partit o el regidors a títol particular. He observat que als balcons de l'Ajuntament hi ha penjades dues peces de roba de color groc, per seguir directrius de la ANC, entitat, potser molt representativa, però que no és democràtica.
  Sol·licita resposta: Sí
  Data resposta: 11-11-2014

  ratlla separadora

  Data entrada: 4-11-2014 Que a la façana de l'Ajuntament onegi la bandera de la ciutat, al costat de la catalana, l'espanyola i l'europea.
  Sol·licita resposta: No

  ratlla separadora

  Data entrada: 28-10-2014 La nostra Vilanova es comença a conèixer com la Vilanova bacheada. Han tret arbres del Parc del Garraf.
  Sol·licita resposta: Sí
  Data resposta: 5-11-2014

  ratlla separadora

  Data entrada:27-10-2014 La pag. web del ayuntamiento está escrita solo en catalán, a pesar de que la población de vilanova es más castellanoparlante, que catalanoparlante, hagan el favor de hacerla bilingue
  Sol·licita resposta: Sí
  Data resposta: 31-10-2014

  ratlla separadora

  Data entrada: 27-10-2014 La Regidora d'educació no ha anat a cap Consell Escolar de cap escola pública, això fa que no tingui cap coneixement del que succeeix a les escoles de la ciutat, patètic!
  Sol·licita resposta: Sí
  Data resposta: 31-10-2014

  ratlla separadora

  20-09-2014 Que cuando alguien pida permiso para usar la plaça de la peixateria, seria bueno y lógico que quienes aprobáramos eso fuéramos los vecinos y no un grupo de burócratas desde una oficina. 
  Me gustaria saber por qué los parkings municipales son mas caros que los de Barcelona, y por qué en el directorio de VNG aparcaments figuran siempre el alcalde de turno y algunos funcionarios mas, ademas de saber si cobran un sueldo también por esta gestión, o participan de los beneficios de la empresa

  ratlla separadora

  25-07-2014 Primer de tot, hi ha hagut més d'una vegada que els parquímetres de la zona blava m'ha fet càrrecs duplicats a la targeta de crèdit. Després d'una llarga reclamació he pogut recuperar els diners. Per altra banda, he rebut una multa per anar a 62Km/h en una zona de la perifèria urbana amb 4 carrils sense voreres on està limitada la velocitat de forma recaudatòria a 50km/h. Considero totalment inacceptable que es facin aquestes pràctiques recaudatòries. Si us plau, poseu límits d'acord amb el que les vies de circulació permeten i disposeu els ràdars a les zones on realment és necessari controlar la velocitat i fer complir les normes (carrers estrets urbans concorreguts per exemple on hi ha risc d'atropellament). Aquestes pràctiques recaudatòries (amdues: cobrament duplicats i multes poc justificables) només fan que tacar el nom de l'Ajuntament i ajuden a que la gent de fora no vinguem a visitar i gastar els nostres diners a la vostra ciutat.

  ratlla separadora

  14-07-2014 L'ermita de Sant Joan ha de conservar la seva aparença; tovalloles penjades a l'exterior i gent dormint pel terra no és una bona imatge pels turistes que visiten l'ermita.

  ratlla separadora

  13-05-2014 Para mayor transparencia se debería publicar todas las privatizaciones que se hagan. Utilitzar también el idioma castellano, ya que esta comunidad es bilingue.

  ratlla separadora

  30-04-2014 Cal una renovació profunda dels sistemes de treball, fent que els treballadors es facin corresponsables del servei junt amb els màxims directius de l'Ajuntament. L'actitud "abúlica" d'alguns funcionaris, els horaris "irrisoris"i les poques "ganes" desincentiven molt. Si no entenen al ciutadà com a "client" o "usuari" i no com a simple "administrat", el servei sempre serà deficient. Per moltes enquestes i preguntes a la ciutadania si després no s'aplica no serveix per a res. Així que menys "parlar" i més "actuar".

  ratlla separadora

  27-03-2014 He anat al punt net a tirar unes andromines i li he preguntat a l'operari si podia mirar els ordinadors, per a reciclar una peça que necessito per al meu vell ordinador, i així reciclar, perquè això sí que era reciclar; m'ha dit que no donen ni deixen agafar res de res ja. Fins un punt ho trobo bé perquè segur que hi havia gent que se'n aprofitava agafant coses i segurament després en feien negoci (no és el meu cas, un cop a l'any que hi vaig). Trobo que tindrieu que deixar al ciutadà reciclar algunes coses com productes electrònics i línia blanca, tan senzill com deixar agafar un recanvi cada x temps presentant el dni. Per altra banda una cosa que m'ha semblat molt malament i estic realment conmogut és que quan he anat a tirar les meves andromines al container de la ferralla com m'ha dit l'operari, he pogut veure com a dintre d'aquest container hi havia ATENCIÓ 1 o 2 cadires de rodes que dubto que estiguessin trencades o sense poguel-si donar millor servei que tirar-les per "chatarra" amb la gent necessitada que hi ha per ahí.

  ratlla separadora

  22-03-2014 Que posin una font d'aigua al Parc de Baix a Mar i un pipi-can.

  ratlla separadora

  22-03-2014 Es tindria que millorar la neteja dels carrers menys cèntrics.

  ratlla separadora

  21-03-2014 La neteja de ma ciutat és insuficient.

  ratlla separadora

  20-05-2013 Es una injusticia que se dediquen a poner multas a través de un radar móvil en un lugar donde no se puede considerar urbano por razones evidentes. Se piensan que los ciudadanos residentes y trabajadores de esta ciudad tenemos dinero para pagar tanto en multas injustas ?? Necesitan dinero para pagar a los funcionarios de VILANOVA. Pues desde luego es la peor manera de conseguirlo. Todo lo injustamente me han quitado a base de esas recaudadoras multas deberían devolverlo a los ciudadanos. lo único que han conseguido es que le cojamos manía al ayuntamiento y que nuestro dinero lo gastemos en otros municipios que no se benefician tan descaradamente de sus ciudadanos.
  Quiten el radar que en este municipio hay mucho parado que necesita el dinero para comer.

  ratlla separadora


  07-01-2013 Em sembla penòs que s'hagi posat zona blava en el parking del jutjat i de la zona alta de l'hospital de st. antoni. Aquesta és la pitjor manera, segons el meu criteri, de fomentar el comerç de vilanova. Entenc una zona blava a zones com el centre o la platja, però no al jutjat o a l'hospital on sabeu que molta gent de pobles del voltant aparquen aqui per venir a comprar a vilanova. També m'agradaria saber què signifiquen els caramels pintats al terra en el carrer Pare Gari, ni tant sols la policia ho sap....

  ratlla separadora

  03-01-2013 Més comunicació amb els veïns per saber les necessitats que tenen o els problemes i escoltar-nos sempre, no quan hi ha eleccions.

  ratlla separadora

  22-12-2012 Mi propuesta es que traten a la ciudadania como yo trato a mis clientes, con el convencimiento de que que son los que mantienen mis ingresos, un poco de amabilidad siempre se agradece.  Me sumo a las sugerencias de otros ciudadanos sobre la mejora en hacer cumplir la ordenanza sobre ruidos, primero por la via de la educacion y concienciar a los ciudadanos de nuestros deberes civicos y en los casos en que no resulte habra que aplicar la legislación. Tienen ustedes mucho trabajo, priorizen los temas economicos, sean honestos y transparentes, estén siempre al lado de la ley, defiendan a los ciudadanos que cumplen con sus obligaciones y quieren vivir en paz, para eso les hemos votado

  ratlla separadora

  19-12-2012 - Me gustaría que el Ayto. de Vilanova luchara por conseguir que todos los trenes de Media Distancia que pasan por aquí paren en la estación. Esto, que hoy en día no sucede, nos conectaría más y mejor con otras áreas de Catalunya (tales como Tarragona, Reus, Valls, Lleida, etc). Tengan en cuenta que con la terrible crisis económica que estamos padeciendo somos muchas las personas que debemos desplazarnos para trabajar. En mi caso particular, debo bajarme cada tarde de un tren de MD en Sant Vicenç de Calders y esperar allí +/-25 minutos porque dicho tren pasa por VNG pero NO para aquí.  Como ejemplo, les cuento que el Ayto. de Altafulla ha logrado esto mismo que aquí comento. Hoy, todos los MD que pasan por Altafulla hacen allí una parada. Creo que se trata sin dudas de una clara victoria del pueblo de Altafulla y claramente, de un ejemplo a imitar.

  ratlla separadora

  19-12-2012 - Dinamització de la zona del Passeig  en general, i del  Passeig del Carme en particular.  És essencial condicionar el parking del Passeig del Carme, vergonyos i hem perdut un munt de turistes per aquest tema.
  Gràcies pel q sembla buscar l'opinió del poble i sort.

  ratlla separadora

  28-11-2012 - És necessari crear tantes zones blaves? en concret la última a l'hospital de Vilanova i la Geltrú; es tracta d'una mesura recaudatoria?

  ratlla separadora

  26-09-2012 - Fa gairebé un any que resideixo a VNG i m'he empadronat fa un mes aproximadament. Valoro molt positivament aquest any puc dir que per ara no hi ha cap servei que trobi a faltar. L'únic defecte que he observat durant aquest temps és el nul control que es fa sobre la contaminació acústica principalment provocada per ciclomotors. Trobo que seria adient dur a terme des de l'ajuntament algun tipus d'acció per tal de promoure una actitud cívica per part dels ciutadans, així com accions de control i sanció per part de la policia local.
  D'altra banda, donat ser la capital de la comarca, seria convenient no deixar de treballar políticament per tal d'aconseguir en el futur la implantació d'un hospital comarcal al nostre municipi. Pel que fa al tema del peatge, sobren les paraules...és un robatori per a totes aquelles persones que ens desplacem diàriament a Barcelona per tal de dur a terme les nostres obligacions laborals. Seria convenient també dur a terme negociacions amb rodalies per tal de construir o instal·lar passarel·les a les andanes de  l'estació. Només n'existeix un pas inferior i un ascensor, del tot insuficient pel volum de gent que sovint s'hi acumula a l'andana central.

  ratlla separadora

  19-09-2012 – Obrir els contenidors de la brossa per a que la gent pugui llançar les escombraries que paguem en els nostres impostos. Recollir la brossa dels abocadors il·legals de la zona – audiometries fetes per part de l'ajuntament – reordenació del trànsit a la zona de la Colonia de Sant Rafael.

  ratlla separadora

  16-09-2012 – Doncs a la Rambla de la Pau entre el carrer Àncora i el Passeig Marítim hi falten uns quants bancs més per seure. I han reduït massa l'il·luminació del Parc de Baix a Mar

  ratlla separadora

  30-08-2012 – En el pasaje Xoriguer, se aparcan en las dos bandas de la calle, lo que comporta un estrechamiento de la vía, que impide que los coches que circulan pasen rozando los que están aparcados, cosa que a veces ha provocado mas de un accidente al romper los espejos retrovisores de los coches tanto los que están aparcados como los que circulan, ya que es muy justo el espacio para circular.

  ratlla separadora

  27-08-2012 – Zones wifi en els llocs amb baixa cobertura 3G. Com per exemple la plaça de la Vila o la Rambla Principal. Avui dia la connexió de dades en els smartphones es fonamental per a la promoció de la nostra vila a través de les xarxes socials. Fora bo que l'ajuntament transmetés el missatge de malestar a les companyies de telefonia mòbil pel mal funcionament de la seva xarxa a vng.

  ratlla separadora

  23-08-2012 – Pienso que el ayuntamiento le falta pedir ayuda ciudadana para que nuestra ciudad sea más agradable. Somos muchos jubilados que podemos ayudar voluntariamente; ejemplo, pedir a las tiendas de pintura que regalen para pintar todos los bancos de la ciudad y el ayuntamiento publicar en radio y tele y diario sus nombres de la donación; pedir a todos los vecinos y locales que tiene árboles delante de sus casas que los rieguen y así tener una ciudad más bella. Pienso que más de un jubilado le encantaría pintar. Y poner inspectores al igual que el municipal que saca fotos para pillar a los autos cerca de la Sínia de las Vacas o voluntarios con cámaras de fotos, pillar in franganti a los sucios que tiran basuras fuera de los contenedores; ayer 22 de agosto, los que están frente o casi de información y turismo de la playa al final de la rambla Samà las cajas y envases de aceite (no eran de particulares sino de establecimientos); para que decir enfrente del restaurant Les Finestres, los vecinos que por no caminar unos pasos más, acumulan allí desperdicios; hacer campañas de cuida tu ciudad igual como cuidas a tu móvil, por ejemplo.

  ratlla separadora

  17-08-2012 – Apostar per la neteja i el civisme en els punts més conflictius

  ratlla separadora

  16-08-2012 – Més arbres i més personal de neteja, pel barri no es veu, en canvi per Ribes roges està ple de gent.

  ratlla separadora

  16-08-2012 – Les voreres més amples, poden passar de sobres els camions, no necessiten tan espai en la calçada, més espai per vianants, si us plau; hi ha carrers massa amples per cotxes i poc espai per peatons.

  ratlla separadora

  10-08-2012 – Informar-vos que des que van eliminar les rotondes a la ronda Europa el trànsit va més lent. Està molt bé l'opció dels semàfors però sense eliminar les rotondes. Ara quan surto del meu carrer he d'anar cap a la muntanya per donar la volta a la rotonda del Lidl per anar a la platja. En canvi abans hi havia una rotonda petitona on es podia fer un canvi de sentit.

  ratlla separadora

  10-08-2012 – Hauria de ser un ajuntament més proper a la ciutadania, és difícil d'assabentar-se de les coses que s'aproven.

  ratlla separadora

  10-08-2012 – Personal no es limiti a donar-te llargues ni a enviar-te d'un lloc a un altre (pel tema de salut pública, per exemple) que t'envien al zara i del zara et tornen a enviar a l'ajuntament i a més amb una actitud no acceptable. Tema contenidors portem ja més de 8 mesos amb el tema perquè ens el obrin.

  ratlla separadora

  09-08-2012 – Seria bo millorar la circulació rodada. Els visitants i els locals també, tenim forces dificultats per a traslladar-nos, principalment en vehicle, que s'utilitza quan acompanyes a una persona gran o vas carregat. Molts carrers són inaccessibles per una mala planificació de la circulació.

  ratlla separadora

  06-08-2012 - És per experiència pròpia que atendre al públic no és tasca fàcil, però l'ajuntament en ple ha d'entendre que no atén públic, atén als ciutadans; que amb els nostres impostos mantenim a l'ajuntament i ens mereixem respecte i paciència i el que no serveixi, al carrer.

  ratlla separadora

  06-08-2012- Per començar haurien de fer alguna neteja en la gent que treballa a l'ajuntament

  ratlla separadora

  05-08-2012- La carpeta ciutadana no té totes les opcions per tal de fer tràmits a les diferents regidories i no funciona del tot. Ja que donen l'opció a formular una queixa o suggeriment també s'ha d'agrair la rapidesa eficàcia i eficiència amb que respon la companyia d'aigües en temes relacionats amb la ciutat. És exemplar la seva tasca.

  ratlla separadora

  05-08-2012- El ciutadà ha de ser atès amb rapidesa (dins de la normalitat del tràmit) amb eficàcia, amb educació; i que li sigui entenedor. Proporcionalment a com es cobren els impostos de cada ciutadà. Aquesta seria la principal tasca que l'Ajuntament ha de treballar si volen millorar.

  ratlla separadora

  02-08-2012-Se debería hacer una limpieza continua de los grafittis de la ciudad. Pero no a petición sino de oficio como se hace en Barcelona. Hay zonas que presentan un aspecto degradado debido a ello incluso edificios municipales sobre todo escuelas e institutos.

  ratlla separadora

  02-08-2012- Poder formar un voluntariado para poder realizar en la residencia La Plataforma un huerto ya que tiene un espacio a la entrada que se podría utilizar de forma pedagógica y a la vez servir de terapia y ocio a los residentes.

  ratlla separadora

  02-08-2012- Libertad de horarios comerciales y fomentar que haya mas ferias y certámenes encuentro que Sitges sabe gestionar mejor su patrimonio cultural y lo sabe vender mejor.

  ratlla separadora

  02-08-2012- Primero que nada gracias por este espacio; ante todo que las tareas de cualquier arreglo constructivo la realicen empresas afincadas en Vilanova por que yo que estoy sin trabajo he salido a buscarlo preguntando inclusive por la calle donde estaban trabajando y me encontré con la información que unas eran de Terrassa, Vic, etc. Si es un tema de licitación que se ajusten al más razonable de las empresas de afuera de Vilanova. Trabajo si el Ayuntamiento quiere y busca hay podas, jardinería, paseos, realizar caminos, etc… ESO Sí, NO HAY QUE ROBAR NI DAR COIMAS.

  ratlla separadora

  02-08-2012- Que l'Ajuntament de Vilanova signi el corresponent conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Estat per a que els ciutadans puguem presentar el registre de l'ajuntament, escrits dirigits a un departament de la Generalitat, a un ministeri o als òrgans que en depenen.

  ratlla separadora

  02-08-2012- Que l'administració al resoldre compleixi els terminis marcats legalment, o si no resulta possible doni la corresponent explicació al ciutadà. 

  ratlla separadora

  02-08-2012- Que agilitzin la tramitació dels expedients evitant demanar dades que ja li consten a l'administració, sigui per via de la pròpia administració local o per altres vies (exemple: administració tributària). 

  ratlla separadora

  01-08-2012-Demanaria potenciar la revisió i el control de les immissions acústiques que generen les activitats festives al carrer. 

  ratlla separadora

  01-08-2012- Seqüenciació adaptada al tràfic al semàfor d'entrada a Vilanova on estava la fàbrica del gin per tal Ribes Roges o zona en front antic Sabeco .- Posar bus des de les zones de pàrking fins al centre a preus raonables proporcionals al recorregut.

  ratlla separadora

  01-08-2012- Subtitular pel·lícules de qualitat i més comercials que les que s'han fet al Bosc. També; subtitular el cinema a la fresca que es fa a Ribes Roges a l'estiu. No sé; si aquesta activitat és privada en tot cas l'Ajuntament podria allargar el període de projeccions subtitulades a la fresca en altres punts o el mateix.
 • © Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
  Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
  Última actualització: 06/08/2018