L'Ajuntament ReSponsable

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > L'Ajuntament ReSponsable

L'Ajuntament ReSponsable

posta sol Pasífae
Si en els darrers anys els vilanovins i les vilanovines s'han anat conscienciant cada cop més de la necessitat de defensar un desenvolupament sostenible, de lluitar per una major justícia social o de la preservació del medi, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que no és sinó el garant de l'interès general, no pot quedar-se enrere i ha d'assumir el seu paper en tota la seva dimensió pública.

El concepte de Responsabilitat Social (RS) és potser un concepte molt ampli i hores d'ara, encara potser poc conegut, però no per això és un terme recent. De fet, se n'han fet multitud d'articles i debats des dels anys 70 i la Unió Europea, en una comunicació de l'any 2001, ja en feia una definició. Des de llavors ençà, molts han estat els intents per trobar-ne una forma clara de definir-la. Actualment, la Responsabilitat Social la podriem definir com aquella responsabilitat que tenen totes les organitzacions davant l'entorn i la societat on desenvolupen les seves activitats. És doncs un model d'organització i hores d'ara, són moltes les organitzacions, empreses o institucions que han anat introduint aquesta nova manera de fer i de ser en les seves estratègies.

Ser socialment responsable doncs, significa no només complir plenament amb les obligacions jurídiques sinó també anar més enllà del seu compliment, involucrant-se en la defensa de l'entorn i augmentant la transparència, el compromís i les relacions amb la ciutadania i la comunitat.

És per aquest motiu que des de l'Ajuntament es volen impulsar polítiques de Responsabilitat Social (RS) no només internament sinó també en una dimensió més externa i així es recull de forma explícita en el Pla d'Actuació Municipal 2015-2019

I és també per això que ens agradaria conèixer la vostra opinió sobre què fem i com ho fem perquè volem millorar !


SI TENS CINC MINUTS, DÓNA'NS LA TEVA OPINIÓ


noticia relacionada: monogràfic sobre RSC a l'administració local RSCat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 25/05/2017