CONCERT D’OBERTURA: CARLES CASES

Carels-Cases_i

DIVENDRES 15 DE JUNY
TEATRE PRINCIPAL A LES 20h.

L’Esperit dels Obama

Els espirituals negres constitueixen un dels repertoris associats a la música religiosa occidental més fascinants. Amb un origen que es remunta als himnes de l’església luterana nordamericana dels segles XVII i XVIII, amb la vergonyosa arribada d’esclaus provinents del continent africà, aquestes gents van començar a fer-se seus aquells himnes religiosos i a trobar en ells l’expressió de la seva anhelada llibertat. I ho van fer gràcies a la seva capacitat i virtuosisme musical fins a constituir un gènere que, a casa nostra, començà a fer-se popular a la dècada dels 60-70 del segle XX per vies diferents: des de grups de folk i personalitats com Xesco Boix fins a la Coral Sant Jordi d’Oriol Martorell.

El compositor Carles Cases, coneixedor de primera mà d’aquest repertori, ha decidit fer-se’l seu per presentar-lo amb l’espectacle “L’esperit dels Obama”, un títol on deixa explícit la validesa d’aquest repertori en els nostres dies i en un món articulat, malauradament, en base a la gramàtica de l’inhumà.

De la mà de Carles Cases al piano, L’esperit dels Obama és una gran oportunitat per gaudir d’una nova visió musical tan arriscada com fascinant. Amb la signatura d’aquest músic-compositor la qualitat i interès estan més que assegurats.

Carles Cases farà la seva versió del sirtaki del passeig del Carme, de Pere Tàpies, que ja s’ha convertit en l’himne del FIMPT.

FITXA ARTÍSTICA

Carles Cases: piano
Jordi Farrés: guitarra
Contrabaix: Pau Lligadas
Veu: Núria Cols
Quartet Brossa

WEB

www.carlescases.com