Menú

Mercat Noucentista

Mercat Noucentista 16 de maig 2022

D'ençà que el rei Pere III concedí permís per fer mercat a la població de Vilanova, aquesta ciutat ha anat vivint i canviant amb ell.

Al segle XIX, el gran mercat de la vila es repartia en diferents punts del nucli antic, com la verdura a la plaça de les Cols, l'aviram a la plaça de la Gallina o el peix a la Peixateria Vella.

Les múltiples necessitats del moment, com els venedors ambulants, la salubritat o el clima, feia que els venedors canviessin constantment de localització, cosa que portà a un acord per la consolidació del projecte de l'actual Mercat del Centre. Però fins que aquest no es va construir, la vida al carrer, en els dies de mercat, era molt intensa a Vilanova i la Geltrú.

Amb aquest "Mercat Noucentista" volem recuperar aquell esperit del temps en què els productes es mesuraven en unces, lliures o arroves, els camperols cantaven les meravelles de la seva parada i els artesans treballaven al carrer per exhibir la seva feina.

A Vilanova i la Geltrú torna el Mercat Noucentista el diumenge 15 de maig.

CONSULTEU PROGRAMA 

Mercat Noucentista 16 de maig 2022
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord