Menú

Aula gastronòmica

Programació de l'aula per aquest maig del 2024

Aquest maig ens porta força novetats amb l'estrena dels maridatges al mercat, una sèrie de tallers on aprendreu a combinar el vi amb diferents tipologies de menjar que ens aportaran les parades del mercat. Com sempre també podreu gaudir dels nostres tallers habituals amb en Pere Arenas que ens aproparà els plats que més escauen en aquesta primavera.

També tindrem la participació de les nostres cuineres estrella del mercat, la Lluïsa Suàrez, la Rosa Mª Miracle i la Pruvi Artigas. I pels que esteu interessats/des en la vostra salut, us proposem dos tallers on especialistes del CAP Jaume I ens guiaran per aprendre els hàbits més saludables. Per acabar el proper 31 de maig, i dins el cicle "Un polític als fogons", ens visita la Iolanda Sanchez, que ens cuinarà una arròs de cua de bou.

Programació de l'aula per aquest maig del 2024

Què és l'aula?

És un nou servei que es va inaugurar el 10 de febrer de 2023 al Mercat del Centre ubicat en una antiga parada del mercat.

Està concebuda com un una eina de divulgació dels productes de proximitat i de la gastronomia local per fer diverses activitats tals com  tallers, xerrades, maridatges, demostracions i tot allò creatiu dedicat a l'alimentació saludable i el coneixement culinari.

També és una eina de dinamització del propi mercat i de les empreses, institucions i entitats locals.

Què aporta l'aula al Mercat?

1. Promoció de productes locals  (que es venen al mercat).

2. Generació d'interès i afluència de persones i clients pel mercat interessades en la gastronomia i la cuina.

3. Ajudar a l'educació culinària a través de les activitats programades (classes, tallers, demostracions, receptes, etc.) i a la sensibilització per menjar saludable.

4. Posada en valor dels paradistes i foment de la col·laboració entre paradistes i ciutadania participant.

5. Facilitació d'un nou equipament de ciutat al servei de la ciutadania i els actors econòmics relacionals amb l'alimentació i la gastronomia.

Què és l'aula?

A qui es destina? Qui pot fer-ne us?

L'Aula està al servei de la ciutadania vilanovina i, per tant, la pot fer servir tothom que estigui interessat en la cultura culinària i menjar sà i saludable.

El públic a qui està destinada és divers:

  1. Ciutadania en general.
  2. Compradors i compradores dels mercats.
  3. Paradistes del Mercat del centre.
  4. Centres educatius i socials.
  5. Empreses i institucions.
  6. Entitats del Tercer Sector.

Cost d'utilització

La Ordenança fiscal núm. 26, Ordenança reguladora dels Preus Públics (OPP). ANNEX 15: SERVEI D'AULA GASTRONÒMICA MERCAT DEL CENTRE recull el preu públic a abonar: per dia d'ús 153,39 €.

Reduccions contemplades:

Paradistes, entitats sense ànim de lucre, primer sector i centres formatius VNG: 100%.

Particulars / Empreses VNG: 50%.

Altres entitats sense ànim de lucre no locals: 25%.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord