Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Eric Clapton and Steve Winwood

Concert from Madison Square GardenVan tenir que passar 40 anys per que dos músics com el genial guitarrista Eric Clapton i Steve Winwood es trobessin damunt d’un escenari. El lloc escollit no podria tenir més història, el mític Madison Square Garden de Nova York on van fer les delícies dels seus fans amb la seva música que ara també podem gaudir a la biblioteca com a novetat per agafar en préstec.

Eric Clapton i Steve Winwood són dues de les referències del pop-rock des de finals dels anys 60, quan van compartir protagonisme a Blind Faith. L’any passat van tornar a tocar junts durant 3 nits al Madison Square Garden de Nova York. D’aquests concerts s’ha preparat un nou llançament discogràfic en dos formats separats 2CD i 2 DVD, Live Madison Square Garden. En el repertori s’inclouen clàssics de Blind Faith i temes propis de cada intèrpret, fins a arribar a un total de 21 cançons. A la biblioteca hi ha la versió en CD.

Aquestes actuacions a Nova York, van reunir a Willie Weeks, al baix; Ian Tomasa la bateria i el pianista Chris Stainton que va ser company de Jo Cocker. El grup Blind Faith el composaven també Ginger Baker que va decidir no participar en aquest concert amb els seus antics companys, i Rick Grech que ja està mort.

Eric Clapton

És un guitarrista, cantant i compositor de rock i blues, conegut per la seva mestria amb la guitarra elèctrica. Es conegut pel renom de Slowhand, ma lenta, des de la seva època a The Yardbirds. Clapton és membre del Saló de la Fama del Rock per partida triple; per ser membre de The Yardbirs, de Cream i per la seva cursa en solitari.

Eric ClaptonEn vista de molts crítics Clapton ha estat un dels artistes més respectats i influents de tots els temps. El seu estil musical ha sofert múltiples canvis al llarg de la seva carrera, però les seves arrels sempre han estat profundament lligades amb el blues. És reconegut com un innovador en diverses etapes de la seva carrera, practicant el blues rock amb John Mayall’s Bluesbreakers i The Yardbirds, i el rock psicodèlic amb Cream, a més d’haver tocat estils molt diversos en la seva etapa en solitari.

Steve Winwood

Steve WinwoodÉs un cantant, teclista i compositor de rock. Els seus primers passos els va donar en les bandes Spencer Davis Group i Traffic, i després en el grup anglès Blind Faith, tot això en els anys seixanta, per a posteriorment iniciar a mitjan els setanta una reeixida carrera com solista que va tenir el seu punt de més èxit en la segona meitat dels anys vuitanta. El seu so es caracteritza per l’ús del teclat com instrument principal adornat amb influències de jazz, el R&B i el pop.

 

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari