Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

50 de Mafalda

Mafalda ha fet 50 anysEl personatge de Mafalda, la nena inconformista creada per Quino a l’any 1964, compleix 50 anys sense perdre actualitat les seves històries. Entre les qualitats d’aquesta “cincuentona”, el seu creador destaca la seva recurrent crítica a la classe mitjana conformista, el seu desarrelament per la sopa i constant crítica al món dels adults.

El dia oficial de la seva primera publicació va ser el 29 de setembre de 1964 a la revista Primera Plana. Mafalda és un dels personatges més influents del còmic. I una de les personalitats més famoses de l’Argentina, que admira als Beatles i el Pájaro Loco, i odia les guerres i les injustícies.
 

És el personatge més famós del dibuixant argentí Quino, que va desenvolupar les seves tires des de l’any 1964 a 1973 amb un enorme èxit. Però l’èxit d’aquest personatge no es deu només als seus agudes observacions. Les seves històries disposen d’un repartiment de secundaris de luxe amb què el seu autor va retratar i va parodiar a la societat en general. Entre els seus amics es troba Felipe, un somiador tímid i enamoradís que vol arreglar el món, Manolito, una caricatura de l’immigrant gallec que representa les idees capitalistes i conservadores; Susanita, xerraire, altiva i xafardera que té com a únic interès créixer i convertir-se en mare; i a Guille, el germà petit de Mafalda i l’únic que creix al llarg de les històries, és molt entremaliat i li agrada Brigitte Bardot. I no cal oblidar a Burocràcia, la tortuga mascota de Mafalda i Guille, anomenada així per la lentitud que té per a tot.

50 anys de Mafalda a Facebook

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari