Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Oscar 2014. Els nominats: Millor pel·lícula de parla no anglesa

A partir d’avui comença el nostre particular compte enrere pel lliurament dels Òscar de Hollywood a les millors interpretacions i creacions cinematogràfiques de 2013. Us proposem que participeu amb nosaltres escollint a través del vostre comentari el guanyador en les diferents categories que us anirem proposant durant les properes setmanes. The Oscar goes to…

Alabama Monroe (Bélgica).

Nominada per BélgicaNarra la història d’amor entre Elise i Didier. Ella és tatuadora i té un local de tatuatges, ell toca el banjo en una banda country. Malgrat les seves diferències, és amor a primera vista. Ell és ateu, ella creient. Ell parla, ella escolta. La seva felicitat es completa amb el naixement de la petita Maybelle. Per desgràcia la nena malalta i els seus pares reaccionen de forma molt diversa.

Una de les històries més sinceres i honestes que s’han comptat en el cinema. Elise, Veerle Baetens i Didier, Johan Heldenbergh, són feliços, ho tenen tot, fins que un fet terrible canviarà definitivament les seves vides.

La gran bellesa (Itàlia), guanyadora del Globus d’Or en aquesta categoria.

Nominació per ItàliaRoma, un estiu en tot el seu esplendor. Els turistes van en massa al turó Janícul: un visitant japonès s’esvaeix en observar tanta bellesa. Jep Gambardella, Toni Servillo, és un home atractiu i seductor irresistible, que et fa ignorar els seus primers signes d’envelliment, i gaudeix al màxim de la vida social de la ciutat. Assisteix a sopars i festes, on el seu enginy i deliciosa companyia són sempre benvingut. Ha estat dirigida per Paolo Sorrentino i ha tocat el cor d’Europa en el Festival de Cannes. És el retrat més seductor i lúcid del que és la decadència d’una ciutat esplèndida.

La caça (Dinamarca).

Nominació per DinamarcaLucas, interpretat magníficament per Mads Mikkelsen, és un professor de primària que, després de divorciar-se recentment, intenta refer la seva vida. Es mostra il·lusionat sentimentalment amb una nova dona i tracta de reprendre la relació amb el seu fill adolescent.

En aquesta història de Thomas Vinterberg, tot sembla marxar bé fins que, a la petita comunitat en què viu, una mentida enrareix l’ambient nadalenc i l’existència de Lucas es torna a insuportable.

Crítica

The Missing Picture (Camboya)

Nominada per CamboyaEl director Rithy Panh fa servir figures d’argila, material d’arxiu, i la seva narració per recrear les atrocitats de Cambodja del Khmer Rouge comesos entre 1975 i 1979.

Durant molts anys s’ha estat cercant la imatge que falta: una fotografia presa entre 1975 i 1979 pel Khmer Rouge quan va governar Cambodja. Per la seva banda, és clar, una imatge no pot provar l’assassinat en massa, però pot provocar la reflexió, ens impulsa a meditar, i pot marcar la història. La cerca continuarà en els arxius, en papers vells, als pobles rurals de Cambodja.

Omar (Palestina)

Nominació per OmanEl protagonista, Omar, és un jove acostumat a esquivar les bales de les tropes que vigilen el mur dels territoris ocupats per visitar a Nadia, el seu amor secret, mentre l’altre costat del mur, aquest forner es converteix en un lluitador per la llibertat enfrontat-se a decisions doloroses que tenen a veure amb la vida.

Després de ser capturat després d’una acció extremadament perillosa, Omar es veu immers en el joc del gat i el ratolí amb la policia militar en un ambient en què la sospita i la traïció soscaven la confiança que des de sempre tenia dipositada en els seus amics de la infància i còmplices, Amjad i Tarek.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari