Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Manolito Gafotas

Elvira LindoManolito Gafotas és un popular personatge creat per Elvira Lindo, periodista, escriptora i guionista nascuda a Cadis l’any 1962.

Fins els 12 anys, l’autora va viure a diferents llocs d’Espanya. En aquell moment la seva família es trasllada a Madrid on exercirà la major part de la seva activitat professional (que va des de la literatura per adults, els guions cinematogràfics, les col·laboracions en ràdio i premsa escrita, la interpretació i como no, la literatura infantil i juvenil).

És precisament de Madrid, de Carabanchel Alto, d’on és Manolito Gafotas, protagonista d’una sèrie de, fins al moment, 8 llibres infantils molt populars i “nascut” originalment a la ràdio per passar anys després al paper com a llibre infantil.
 

Portada de Manolito GafotasEl primer dels llibres de la col·lecció Manolito Gafotas és el títol que hem comentat a la darrera sessió del Club de lectura juvenil de la Joan Oliva dissabte 22 de febrer.

Manolito Gafotas (realment Manolito García Moreno) té 8 anys i viu a un barri obrer de Madrid.

Gràcies a la seva particular visió de la realitat, als seus inseparables companys de classe (Orejones López, Yihad, Susana Bragas-sucias…), a l’avi Nicolás i al seu germà petit (el Imbécil) hem llegit i rigut d’allò més.

Part important de l’èxit de Manolito Gafotas és deguda a la mà d’Emilio Urberuaga, il·lustrador de molts dels llibres d’Elvira Lindo i “pare” de Manolito Gafotas. L’any 2011 va rebre el Premi Nacional d’Il·lustració pel conjunt de les seves obres.
 
Manolito Gafotas i el seu germà, “el Imbécil”, de la mà d’Emilio Urberuaga:

il·lustracio_Emilio_Urberuaga

La popularitat del personatge ha arribat al cinema, amb 2 pel·lícules, i a la petita pantalla, amb una sèrie de televisió.

Llibres

Manolito Gafotas
Pobre Manolito
¡Cómo molo!
Trapos sucios (Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil l’any 1996)
Manolito on the road
Yo y el imbécil
Manolito tiene un secreto
Mejor Manolo

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari