Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Vida salvatge

Premi Hasselblad de Vida Salvatge

El Premi Hasselblad és un premi de fotografia internacional, atorgat per primera vegada a l’any 1980. S’ha presentat cada any des de llavors, amb l’excepció dels anys de la mort de Erna Hasselblad a l’any 1983. Aquesta distinció es concedeix a un fotògraf reconegut per importants èxits. Això pot ser una persona que ha fet un treball pioner en la fotografia, que ha tingut un impacte decisiu en un o més joves generacions de fotògrafs, o que ha implementat un o diversos projectes fotogràfics d’importància internacional.

Vida SalvatgeEn l’edició d’aquest any la fantasmagòrica imatge d’unes girafes bevent aigua li ha donat a Rafael Rojas, espanyol establert a Suïssa, el premi Hasselblad a la millor fotografia de 2014 en la categoria de Vida Salvatge. El seu autor, fotògraf artístic especialitzat en paisatges i natura, anava per enginyer de Camins, però ho va deixar tot per poder dedicar-se a la seva passió. Les seves fotografies no aspiren a documentar la realitat; segons el seu autor volen ser poemes visuals la finalitat última és posar de manifest la màgia i el misteri que l’envolta tot.

El Premi Hasselblad és el premi més important en la fotografia en el món d’avui. A la sala d’exposicions de la Fundació Hasselblad, el Hasselblad Center, situat al Museu d’Art de Göteborg, es presenten cada any cinc mostres, una de les quals exhibeix l’obra del guanyador anual del Premi Hasselblad. El propòsit de la Fundació és promoure l’educació científica i la recerca en els àmbits de les ciències naturals i la fotografia.

Els 12 mestres Hasselblad de 2014

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari