Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Ruth Rendell. El club de Hexam Place

Ruth Rendell - El club de Hexam PlaceRuth Rendell, o també Barbara Vine, el pseudònim que utilitza per signar les seves novel·les que no són estrictatamente policíaques, és juntament amb Patricia Highsmith una de les grans mestres de la literatura de gènere policíac o de misteri d’avui dia.

Rendell és una de les millors novel·listes vives. Qualificar-la com a escriptora policial és restar mèrits a una autora que es pregunta, des que va començar a escriure, per què un ésser humà pot matar a un altre i per què la perversitat i la bogeria són una constant en la conducta dels individus. A Ruth Rendell li importa, sobretot, el costat fosc de la naturalesa humana.

El 1997, Pedro Almodóvar va filmar Carne trémula, basada en un llibre de Rendell.

La prosa de Rendell és clara i concisa, no exempta de poesia. Els seus personatges pertanyen a una classe mitjana avorrida, inculta, que fa de la puntualitat i els bons costums un ritu quotidià. Però darrere de les màscares, per poc que s’hi grati, apareixen l’assassí, el psicòpata, el reprimit sexual.

A El Club de Hexam Place, amb la seva elegància habitual, Ruth Rendell ens ofereix un nou recorregut pels laberints més foscos de la ment humana. A punt de complir cinquanta anys de carrera literària, aquesta gran dama de les lletres angleses és sinònim del millor thriller i dels més pertorbadors retrats psicològics.

Aquesta vegada, la trama té lloc en el temps actual, encara que cert anacronisme, potser buscat expressament per l’autora, tenyeix la novel·la del misteri i la imprecisa ambigüitat a què ens té acostumats.

El títol es refereix a un club integrat pels servents de Hexam Place, que es reuneixen per donar curs a la narració de les seves vides quotidianes lluny de les oïdes dels seus amos.

Allà, criades i conductors, majordoms i cuiners, mainaderes i au pairs se senten alliberats per explicar les misèries dels seus treballs i les manies dels seus ocupadors… però, fins a quin punt són sincers els uns amb els altres?

L’arribada del jardiner Dex, un home acabat de sortir del psiquiàtric que creu que els missatges de la seva companyia de mòbil procedeixen d’una veu divina, obrirà una caixa de Pandora plena d’obsessions, adulteris… i, potser, assassinats.

Primeres pàgines de Primeres pàgines de

Llibres

 • El agua está espléndida
 • Carne trémula
 • El club de Hexam Place
 • El daño está hecho
 • Después del asesinato
 • El hijo perdido
 • El minotauro
 • Trece escalones

 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari