Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El cervell i el teatre

Els dies 8, 9 i 10 de desembre, al Teatre Principal serà la seu d’uns tallers en què la neurociència es maridarà amb el teatre.

El taller El cervell i el teatre serà impartit per Jorge Picó i Òscar Vilarroya, amb la col·laboració de l’equip de la Càtedra del Cervell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Oscar Villarroya Jorge Picó

L’objectiu del taller és endinsar els participants en el coneixement de quins són els principals eixos de la realitat (objectiva i personal) que altera el teatre. Donar nocions teòriques bàsiques de com es construeix la realitat i es crea la consciència a partir de la percepció de l’espai, el temps i del mateix cos. Experimentar, a partir de tallers basats en experiments reals, l’alteració de la percepció. Relacionar els mecanismes de construcció de noves realitats tractats amb exemples de teatre.

El cervell i el teatre

Com construeix el cervell el coneixement del món a partir de la percepció de l’espai, el temps i del propi cos? El teatre ens atrapa i ens commou perquè, precisament, juga amb els eixos espai-temporals i corporals que emmarquen i sustenten l’edifi ci de la nostra realitat. Al llarg de dues hores de durada del taller, els participants tindran l’oportunitat de formular-se preguntes com “observem o construïm la realitat en què vivim?” o bé, “com l’alteració de l’espai, temps altera la manera d’entendre el que experimentem?” Les respostes, que n’hi ha, s’aniran desgranant progressivament.

Luc SteelsD’altra banda, coincidint amb el taller, Óscar Vilarroya, Luc Steels i Josep Helferty presentaran un projecte d’òpera amb robots que desenvolupen el Computer Science Laboratory de Sony de París, fundat per Luc Steels, i la Càtedra del Cervell Social, que dirigeix Villaroya a la UAB. El projecte crearà una obra nova amb l’objectiu d’investigar la capacitat expressiva i emocional de la música barroca i com transmetre-la al públic a través de la intel·ligència artificial. En l’acte intervindran músics, cantants, un robot i l’actor Guillem Albà, que també farà de robot.

Per a participar en una de les tres sessions programades, cal inscriure-s’hi prèviament. La capacitat és limitada.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari