Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Ritual de muerte. Warren Ellis

Warren Ellis. Ritual de muerteWarren Ellis va néixer a Essex (Gran Bretanya), el 1968. És un conegut novel·lista i guionista de còmics i de sèries de televisió, autor de les novel·les Camino tortuoso, Listener i At the zoo, i guionista d’algunes famoses sèries de còmics de la prestigiosa editorial Marvel com Iron Man i ultimate Fantastic Four, entre moltes altres.

Entre les seves novel·les gràfiques i còmics cal destacar Nextwave, Thunderbolt, El motorista fantasma, Doctor extraño, Druida, Daredevil, Lobezno i X-Men, entre d’altres.
La carrera com a escriptor d’Ellis comença el 1990 amb la seva primera publicació, una història de sis pàgines per a la revista Deadline.

El 1994 va començar a treballar per a Marvel Comics i posteriorment per DC Comics, Caliber, Image i Wildstorm, treballant en sèries de superherois.

A partir de 1997, ha creat una sèrie de personatges i sèries que l’han convertit en un autor de culte. El 2010 va guanyar el premi Eagle pel seu webcomic FreakAngels.

De la seva novel·la gràfica Red s’ha fet una pel·lícula de gran èxit amb el mateix títol, protagonitzada per Bruce Willis i Helen Mirren.

Ritual de muerte és un thriller vertiginós, un esbojarrat joc entre policia i assassí, on no faltaran les sorpreses inesperades durant aquest periple.

L’inspector John Tallow acaba de sobreviure a un tiroteig produït a les escales d’un vell edifici del carrer Pearl, en el Primer Districte de Manhattan, en què ha perdut el seu company de patrulla. En l’escena del crim hi ha un pis tancat amb un envà que ha estat perforat per una bala.

En entrar al mateix descobreix un sorprenent arsenal d’armes variades que cobreixen sòls i parets alineades en formes estranyes. Com si s’amaguessin un codi secret, com si es tractés d’un misteriós temple de culte a les armes. Les proves de balística revelen que van ser usades cadascuna en un assassinat no resolt amb anterioritat.

Tallow sent que es troba davant d’un cas diabòlic, davant un assassí en sèrie que porta més de vint anys matant com un caçador solitari i conserva les armes amb un objectiu inexplicable.

Per què les armes estan estranyament vinculades a les seves víctimes? Quin ritus màgic amaga l’assassí amb la particular ordenació de les mateixes que recorda un wampum dels primitius habitants de Manhattan? Què pretén dir i què vol que es recordi?

Primeres pàgines de Primeres pàgines de Ritual de muerte

John Tallow no s’enfronta a un simple assassí psicòtic que sembla com si actués en dues èpoques diferents. Amb els seus ajudants Scarly i Bat, les seves investigacions l’arrossegaran a una perillosa trama en la qual, per la seva sorpresa, arriba a alguna de les grans fortunes de Wall Street.

Tallow vol donar caça a l’assassí, però aquest també a ell; ha destrossat el seu lloc de culte. Una implacable i accidentada persecució es va a deslligar per la part més fosca de Nova York que fins ara no s’havia prodigat massa.

Llibres

  • Ritual de muerte

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari