Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Anatomia d’un desengany

Llibre recomanatGermà Bel aborda les raons que han portat a l’actual situació de ruptura territorial i vol donar resposta a una pregunta crucial: és el canvi en l’opinió pública catalana conjuntural o ha vingut per quedar-se?. El suport a la independència a Catalunya ha crescut acceleradament els darrers anys. Per què s’ha produït aquest canvi? És només conjuntural o serà definitiu? Per donar resposta a aquestes qüestions, Germà Bel dissecciona els problemes nuclears de la relació entre Catalunya i Espanya.
 
Germà BelEn particular, la dinàmica del conflicte entre grups, els seus efectes sobre les relacions territorials i les conseqüències que tenen en el funcionament de l’Estat. tots ells, assumptes que es projecten damunt àmbits de la política relacionats amb l’augment del suport a la independència: identitat nacional i sentit de comunitat com llengua i política educativa, raons econòmiques posant en qüestió relacions fiscals amb l’Estat i oportunitats de futur en un món global.

¿Ha deixat una part important dels catalans de considerar la reforma d’Espanya com a opció viable per assolir un encaix acceptable de Catalunya en el marc de l’Estat espanyol? La resposta a aquesta pregunta és la tesi que defensa l’autor, per a qui la percepció d’un menú limitat a dues oposicions -assimilació o secessió- és la raó per la qual cada cop són més els que prefereixen la segona alternativa. Una anàlisi amb les xifres a la mà del canvi de preferències dels catalans, de l’autor del llibre Espanya, capital París.

Llibres

  • Aeroports i poder.
  • Anatomia d’un desengany: la Catalunya que és i l’Espanya que no va poder ser.
  • Bona pràctica sobre gestió aeroportuària a Europa.
  • España, capital París : origen y apoteosis del Estado radial : del Madrid sede cortesana a la “capital total”.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari