Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Premi Planeta 2013

Ja podeu reservar a la biblioteca els llibres El cielo ha vuelto i El buen hijo, guanyador i finalista respectivamente del Premi Planeta 2013, que es va concedir el passat 13 d’octubre.

La novel·la guanyadora El cielo ha vuelto de Clara Sánchez, se centra en Patricia una jove model de passarel·la amb una vida que sembla marcada per l’éxit. El cielo ha vuelto. Clara Sánchez

En un vol de treball Bibiana, la seva companya de seient, li adverteix que vagi amb compte perquè algú del seu entorn desitja la seva mort.

Gens supersticiosa, quan torna a casa, Patricia decideix oblidar-se d’una recomanació que creu sense fonament. Però una sèrie de fortuïts accidents, que afecten el seu treball i a la seva vida privada, la porten a buscar Bibiana per trobar una explicació a aquests successos…
 
Una novel·la que parla de la desconfiança i ens descriu com la protagonista experimenta una metamorfosi personal des de la candidesa fins a aprendre de la vida amb dosis d’intriga i sentiment.

La seva autora, Clara Sánchez nascuda a Guadalajara el 1955 ha publicat Piedras preciosas (1989), No es distinta la noche (1990), El palacio varado (1993), Desde el mirador (1996), El misterio de todos los días (1999), Últimas noticias del paraíso (Premi Alfaguara de Novel·la 2000), Un millón de luces (2004), Presentimientos (2008), Lo que esconde tu nombre, que li va valer el Premi Nadal de Novel·la 2010, i Entra en mi vida (2012).

La seva obra, traduïda a quinze idiomes l’ha convertit en una de les autores espanyoles més reconegudes.

Primer capítol dePrimer capítol de

El buen hijo, de Ángeles González-Sinde explica la història de Vicente, un home de 37 anys que segueix compartint vida i treball amb la seva mare vídua en el negoci que ella regenta.El buen hijo. Ángeles González-Sinde

Vol que tot canviï, però no sap com fer-ho. Qui t’ensenya el que no saps? Tot i ser un tipus al que tots aprecien, Vicente té un important taló d’Aquil·les: la seva indecisió i el seu afany per complaure a tots, el que el porta a embolicar-se en relacions afectives confuses.

Tot canvia quan un accident domèstic deixa a la seva progenitora impedida temporalment, moment que Vicente aprofita per revolucionar la seva vida de la manera menys intel·ligent possible.
 
Enamorant-se de Corina, l’assistenta, amb una personalitat no tan clara com sembla…

Ángeles González-Sinde va néixer a Madrid l’any 1965. Va aprendre escriptura cinematogràfica en diferents universitats espanyoles i va culminar la formació cinematogràfica a l’American Film Institute de Los Angeles amb una beca Fullbright. Ha estat presidenta de l’Associació de Guionistes, ALMA, membre de la junta directiva de DAMA, entitat de gestió d’autors audiovisuals, presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Es dedica a l’escriptura des de 1991. Ha escrit més de quinze llargmetratges i moltes hores de ficció televisiva. També ha escrit obres de teatre i publicat quatre novel·les infantils.

González-Sinde ha protagonitzat en els últims anys la vida política espanyola amb el seu càrrec com a ministra de Cultura com independent sota el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero entre el 2009 i el 2011, uns anys en el que va lluitar contra la pirateria a Internet.

Primer capítol dePrimer capítol de El buen hijo

Llibres

  • El cielo ha vuelto
  • El buen hijo
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari