Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La cruz de Saraís. Jordi Badia/Luisjo Gómez

La cruz de Saraís. Jordi Badia/Luisjo GómezJordi Badia Pérez (Barcelona, ​​1961), diplomat en Ciències Empresarials, exerceix com a empresari i gerent en diverses entitats. L’any 1997 va quedar fascinat per la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça. Des de llavors els seus estius transcorren allà, entre investigacions sobre la importància militar de la vall en l’Edat Mitjana i reinterpretacions dels missatges que ens va deixar l’art romànic.

Luisjo Gómez Álvarez (Barcelona, ​​1961), exboxejador i llicenciat en Dret, exerceix com a advocat penalista. Amb reconeguda experiència en la defensa de processos criminals, és un gran aficionat a la lectura i a la història, cosa que el va portar a relacionar les inquietuds del seu amic sobre la vall, amb determinats passatges històrics.

Tots dos van coincidir a les aules de La Salle Bonanova als catorze anys, on van iniciar una estreta amistat. El llegat de la vall i La cruz de Saraís són el segell tangible d’aquesta unió tan especial.

Una creu ha passat desapercebuda al llarg de la Història. És el símbol d’una missió iniciada a l’Edat Mitjana i mantinguda en secret durant l’últim mil · lenni: a la batalla d’Arsuf, el lloc de Montsegur, França prerevolucionària … noms i llocs coneguts que són els objectius ignorats del transcurs d’aquesta missió.

El sergent de policia Ramon Palau, mentre estira el fil d’un estrany suïcidi a Barcelona, ​​s’enfrontarà a aquest enigma i el relacionarà amb una sèrie de crims recent que gira al voltant d’un misteriós llegat que ha passat de portador en portador al llarg de els segles. I, gairebé sense adonar-se’n, la investigació i l’amor d’una dona el posaran en el punt de mira dels fanàtics per als quals la religió no és més que una carta marcada en el joc del poder.

Mentides, traïcions i una trepidant seqüència d’esdeveniments transportaran el lector a una trama plena d’emocions que va des de l’Edat Mitjana fins al segle XXI, en escenaris tan dispars com Bangkok, Lisboa, Barcelona i Butiaba (Uganda), amb la vall de Boí com a centre de gravetat i teló de fons, carregat d’enigmes, de les pintures romàniques que són el seu emblema.

Llibres

  • El llegat de la vall
  • La cruz de Saraís
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari