Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El amigo andaluz. Alexander Söderberg

El amigo andaluz. Alexander SöderbergAlexander Söderberg va néixer el 1970 a la ciutat d’Osterlen a Suècia. Ha treballat com a guionista de televisió escriptor, editor i dramaturg. Actualment viu al camp, al sud de Suècia, amb la seva dona i fills.

El seu debut com a escriptor és El amigo andaluz, novel·la sofisticada i plena d’acció que dóna inici a la trilogia que protagonitza Sophie Brinkmann.

El amigo andaluz comença quan Sophie Brinkmann, una infermera vídua i mare soltera, queda amb Héctor Guzmán, un andalús resident a Estocolm que, sota de la façana d’un editor de llibres, resulta ser el cap d’una poderosa xarxa criminal internacional de drogues i armes que s’estén des d’Europa fins a Amèrica del Sud.

Sophie no triga a comprendre els perills que comporta veure’s amb Héctor Guzmán. No obstant això, acabarà per decisió pròpia introduïda en aquesta intricada xarxa de l’ambigüitat moral, l’obsessió mortal i la covarda astúcia.

Lars Vinge és un policia que acaba de ser ascendit a una unitat d’investigació criminal. Tot aniria bé si no fos perquè la seva nova cap és una persona corrupta i despietada i els seus nous col·legues ho humilien constantment, despertant en ell uns desitjos de venjança que li fan recuperar els seus vells hàbits d’automedicació, nefastos per al seu ja de per si malmesa salut mental.

Una de seves les investigacions el condueix fins a Héctor Guzmán, qui, inesperadament, té un accident i el que en principi sembla un simple atropellament fortuït al final sembla ser un intent d’assassinat.

Una sèrie de circumstàncies fan que Héctor es creui en la destinació de Jens, un petit traficant d’armes, que es veurà embolicat en una conspiració que li ve molt gran…

Primeres pàgines de Primeres pàgines de

Amb un estil directe i un argument trepidant, que al mateix temps indaga en la fragilitat i la humanitat dels seus personatges, El amigo andaluz aconsegueix combinar de manera magistral el millor de Tarantino amb la prosa sense concessions de Jens Lapidus i la subtilesa psicològica de Patricia Highsmith.

Llibres

El amigo andaluz

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari