Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Smart Diapers

Smart DiapersLa quantificació i la tecnologia volen entrar al món dels bolquers. Fa uns mesos es presentava Tweet Pee, un projecte de Huggies per enviar piulades d’avís quan el bolquer estava mullat i que la companyia va explicar que era de moment només una campanya publicitària. Ara ha arribat a presentar-se un projecte que sí que podria fer-se realitat en pocs mesos, es tracta dels Smart Diapers, bolquers intel·ligents que després d’analitzar l’orina del nadó podrien dir-nos si el nadó està sa mitjançant un codi QR.

El sistema proposat per aquests bolquers intel·ligents és senzill, el bolquer disposa de certs mesuradors i marcadors que reaccionen davant l’orina. Els pares només han de llegir el codi QR del bolquer amb el seu mòbil i una aplicació analitzarà i els indicarà si tot està bé o si el nadó té algun mesurador fora del normal, recomanant llavors contactar amb el pediatre. Aquest bolquer revolucionari pot detectar problemes del tipus infeccions urinàries, deshidratació o el desenvolupament de problemes al ronyó.

Els problemes renals poden desenvolupar-se per múltiples raons: a causa del naixement prematur, una infecció, diabetis no diagnosticada, o d’altres. En general, els símptomes observables no apareixen fins a diversos anys més tard. L’objectiu d’aquest bolquer és buscar senyals primerenques i assegurar-se que els nens que requereixen de diagnòstic, control, i cura podran avançar la seu tractament el més aviat possible.

El bolquer tecnològic

Smart DiaperQualsevol nen pot tenir una infecció de les vies urinàries, tot i que les nenes els donen amb més freqüència que els nens i generalment abans de l’edat de 24 mesos. La majoria d’UTI (Infecció del Tracte Urinari) no són greus, però alguns poden causar infeccions renals cròniques que poden causar danys permanents com ara insuficiència renal i pressió arterial alta en el futur.

Quan els símptomes són presents, poden variar de lleus a severs, però, per desgràcia, són difícils d’observar en els nens que fan servir bolquers. Símptomes d’UTI poden incloure febre, dolor o cremor durant la micció amb descàrrega freqüent d’unes poques gotes d’orina.

Smart Diapers

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari