Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

The Bridge

Gerardo Naranjo i els actors de la sèrieLa sèrie televisiva del moment i de que tothom parla és The Bridge. Es va estrenar fa pocs dies el capítol pilot a EUA i s’ha pogut veure ja a Espanya a través de la Fox. Es tracta de l’adaptació de la sèrie nòrdica Bron, una producció ambientada a la frontera entre Dinamarca i Suècia. Meredith Stiehm i Elwood Reid, responsables de la versió americana, han traslladat l’acció a la línia divisòria entre El Paso i Juárez, en el paper de dos detectius que treballen junts per atrapar un assassí en sèrie que està matant a banda i banda de la frontera.

Encara que The Bridge segueixi el patró del pilot nòrdic, diverses de les seves trames varien des de l’inici. Bron servia com a aparador de la realitat social enganyosament tranquil·la que es respira a les fredes Suècia i Dinamarca. The Bridge fa el mateix amb els Estats Units i Mèxic, on la immigració, el tràfic de drogues, la violència i la corrupció, entre d’altres problemàtiques, fa efecte en la frontera d’aquests dos països.

Diane Kruger i Demián Bichir

Un repartiment de luxe protagonitza The Bridge, encapçalat pels actors Demián Bichir, nominat a un Oscar l’any passat pel seu treball en Una vida millor, i Diane Kruger que va participar a Malditos bastardos i a Troia. Al costat d’ells, completen la llista d’actors protagonistes noms de la talla de Ted Levine, va participar a Monsk, Shutter Island i American Gangster; Annabeth Gish (Beautiful Girls), Thomas M.Wright (Tasmània) i Matthew Lillard (Algú com tu).

La productora de la sèrie va posar els diners i el projecte en les mans del cineasta Gerardo Naranjo, qui va donar que parlar amb molt bones crítiques en la seva arribada a Los Angeles, després de la seva direcció a la pel·lícula mexicana Miss Bala, que va arribar a representar al seu país en la contesa per la nominació a l’Oscar a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa.

Per a l’adaptació nord-americana s’han cercat noms consagrats per aconseguir un bon reclam entre els seguidors de la sèrie. Els guionistes Meredith Stiehm, Homeland, Cas obert; i Elwood Reid, Hawaii 5.0, són els responsables d’aquesta nova proposta televisiva, dos professionals bregats en el gènere del thriller, en un principi tot un encert, perquè aquesta és una sèrie amb una investigació criminal que requereix una narració amb tocs de suspens i acció.

Asesinando en la frontera

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari