Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El misterio de Pont-Aven, de Jean Luc Bannalec

El misterio de Pont-Aven. Jean Luc BannalecJean-Luc Bannalec sembla ser el pseudònim de l’editor Jörg BongVa néixer a Brest el 1967, i reparteix el seu temps entre el sud del Finisterre i Alemanya.

El misterio de Pont-Aven és el seu primer llibre, una deliciosa novel·la policíaca que ens ofereix un relat amb el sabor dels clàssics, i que ha escalat als primers llocs de les llistes alemanyes, que ha venut més de 300.000 exemplars i els ha fet descobrir, de la mà del tossut, addicte al cafè i amant dels pingüins comissari Dupin, la pintoresca i bonica regió de la Bretanya francesa.

La novel·la comença amb un esplèndid dia d’estiu d’aquells que solen fer feliç al comissari Georges Dupin. Mentre pren el seu primer cafè a la cafetería de Concarneau, un petit poble de la costa bretona on fa exactament dos anys i set mesos que va ser traslladat en ser “desterrat” de París pels seus caps, Dupin va rumiant que li sembla estar a la fi del món, en aquest idíl·lic destinació turística mai passa res.

Però la placidesa es veurà interrompuda bruscament per una trucada: ha d’anar a la localitat veïna de Pont-Aven, un altre racó idíl·lic de la Bretanya. Acaben de trobar brutalment apunyalat el cadàver de Pierre-Louis Pennec, el propietari del llegendari Hotel Central on es van allotjar, en el seu temps, Paul Gauguin i altres grans artistes.

Tot en l’assassinat sembla incomprensible, Pennec era un institució al poble, un entranyable ancià de 91 anys al que tots apreciaven. Dupin es trobarà amb la pressió de les autoritats locals, el silenci dels vilatans, els secrets que amaga la família i les revelacions que es van succeint i que no fan sinó complicar encara més el cas.

El comissari Dupin és un investigador que confia més en interrogar els possibles sospitosos, plantejar la pregunta inesperada i anar enllaçant les pistes que en els grans jocs d’artifici de la policia científica. Ha aconseguit guanyar-se el respecte dels seus subordinats malgrat els seus mètodes poc ortodoxos i el seu caràcter irascible que lluita per dominar i que va ser la causa del trasllat.

Qui voldria assassinar un afable ancià de noranta-un anys? I sobretot, per què?
El comissari posarà a prova la seva ment analítica per encaixar les diferents peces soltes que no semblen tenir sentit. Però quan algú intenta accedir a l’escenari del crim i un cadàver apareix a la costa, Dupin sap que està sobre la pista de l’assassí i d’un secret molt ben guardat.

A través de les pàgines de El misterio de Pont-Aven descobrirem a cada un dels sospitosos que formaran el cercle tancat en què el comissari haurà de trobar l’assassí. En la història també trobem una deliciosa descripció dels costums i tradicions de la bretanya, de la seva gastronomia, a més d’una trama sobre el món de la pintura que completa un atractiu plat literari.

Llibres

  • El misterio de Pont-Aven
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari