Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Au revoir, Georges Moustaki

Avui dijous, el cantant i compositor francès Georges Moustaki, autor de cançons que es van convertir en clàssics de la música popular francesa com Milord o Le Métèque, ha mort als 79 anys a Niza.

Giuseppe Mustacchi, veritable nom de Georges Moustaki, va néixer el 3 de maig de 1934. La vida del músic va començar en el millor lloc possible, l’Alexandria novel·lesca dels anys 30. De pares jueus grecs judeo-italià de l’illa de Corfú, on tenien una llibreria, la seva infància va transcórrer en quatre idiomes: italià, francès, àrab i grec.

Georges Moustaki

Es va traslladar a París en 1951 on va tenir una trobada decisiva amb Georges Brassens i de la seva mà va entrar en el negoci de la música. És en el seu honor que va adoptar el nom de George. Una altra trobada important va ser amb Edith Piaf, per a ella va compondre Milord i, de passada, es va convertir en el seu amant.

Va escriure unes tres-centes cançons per als més grans intèrprets, Piaf, Montand, Barbara Greco, Reggiani, abans de cantar els seus propis èxits.

Altres dels seus temes es van convertir en clàssics, com Sarah, Ma liberté, Ma solitude i Votre fille a vingt ans, interpretats per Serge Reggiani en 1966, i també cançons com La Dame Brune o La Marche de Sacco et Vanzetti.

Amb una malaltia incurable dels pulmons, va haver d’abandonar l’escenari per al concert del 8 de gener de 2009 a Barcelona, ​​al Palau de la música. El 2011, Moustaki va revelar que la seva malaltia irreversible el deixava definitivament incapaç de cantar.

Políglota i pintor, Moustaki vivia des de fa més de quaranta anys a l’illa Saint-Louis, al cor de París.

Georges Moustaki a la BibliotecaGeorges Moustaki a la Biblioteca

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

1 Comentari fins ara

  1. Dame brune dijous 23 de maig de 2013 - 19:49 h

    Cher Georges Moustaki, tu vivras toujours dans notre coeur et tes chansons courront partout dans les rues comme tant de chansons de tant de poètes français qui ont marqué à feu l’histoire de la musique française tout comme toi.

Deixa un comentari