Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Oxen. El hombre oscuro. Jens Henrik Jensen

OxenL’autor de la novetat d’aquesta setmana és d’un altre autor nòrdic. En aquest cas es tracta de Jens Henrik Jensen amb ‘El Hombre oscuro’. Aquesta novel·la és la segona de la sèrie Oxen, la que la inicïa és La primera víctima’.
 
I qui és Oxen?
 
És el fugitiu més buscat de Dinamarca.
 
Niels Oxen és un soldat veterà d’elit que ha decidit amagar la seva identitat després de filtrar una informació sobre la poderosa societat secreta Danehof al director d’un museu. Aquest apareix mort i a qui atribueixen l’assassinat? A Oxen. Aquest decideix actuar pel seu compte i qui l’ajudarà en la seva actuació clandestina serà Margrethe Franck, una carismàtica agent. Danehof, però, ha ordit una sofisticada trampa.
 
logo blog genere negre_AMB LLETRES

‘Oxen se sentía muy satisfecho de sí mismo cuando fue hasta la segunda salida, también para cubrirla. Había tomado otra medida más, y todas juntas debían proporcionarle una protección total y absoluta.’


Niels Oxen no confia en ningú. Mai. Ara s’amaga darrere una nova identitat lluny d’un passat que vol oblidar. Però la sinistra societat secreta Danehof està teixint un obscur pla del qual ningú no es pot amagar.
És la lluita contra el poder i els seus abusos.
 

‘Alguien abrió el fuego. Varios disparos a la vez.
(…)
Oxen le cogió la ametralladora y abrió fuego con ella, justo en la otra dirección. Disparó a toda velocidad, sin apuntar; solo para frenar a sus atacantes y ganar algo de tiempo.
Por el rabillo del ojo vio un fogonazo y alcanzó a evitar la siguiente ronda de disparos lanzándose de cabeza al seto, rodando sobre sí mismo y corriendo por el otro lado, a través del campo abierto.’

 
I què se sap de l’autor?
 
Jens Herik Jensen va treballar molts anys com a periodista, activitat que compaginava amb la d’escriptor. La seva primera novel·la va ser publicada l’any 1994, però és fins l’any 2012, quan apareix editada la primera novel·la el protagonista de la qual és Oxen, que se’l reconeix i que constitueix la seva octava novel·la. Aquesta sèrie s’ha traduït a molts idiomes i aviat es farà una adaptació cinematogràfica.
 
Jensen confessa que la violència i la sang no li agrada, però sí la vida clandestina de l’agent secret. Le Carré, Deighton, Ludlum i escriptors suecs han estat les seves influències.
 

Bona lectura amb aquest autor que arriba del fred!

 
Llibres
 
El llibre a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 

Logo Generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari