Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Almas silenciosas. Ann Cleeves

almas silenciosasLa novetat del mes que inicia aquest 2020 és una de gènere negre Almas silenciosas d’Ann Cleeves.
 
I què passa a Almas silenciosas?
La inspectora Vera Stanhope descobreix el cos d’una dona morta a la sauna del gimnàs on va. En principi, creu que la mort és natural, però podria estar equivocada… Mentre es desenvolupa la investigació, la protagonista s’haurà d’enfrontar a la maternitat, a les relacions amoroses i a les experiències d’infantesa.
 

‘Lo de la natación había sido idea de su médico. Vera había ido a una revisión rutinaria, sabiendo que le esperaba la típica charla a cuenta de su peso. Siempre mentía sobre la cantidad de alcohol que bebía, pero su peso era evidente y no lo podía ocultar.
(…)
Fue entonces, gracias a una inesperada corriente que despejó el vaho, Vera se dio cuenta de que su vecina estaba demasiado quieta, con la piel demasiado pálida. La mujer que era objeto de su envidia estaba muerta.’

 
logo blog genere negre_AMB LLETRESAnn Cleeves és una escriptora britànica molt coneguda per les seves històries de ficció relacionades amb el mon criminal. La seva infantesa i joventut va transcórrer molt tranquil·la. Va tenir molts tipus de treballs, però cap que li interessés realment. Mentre treballava en un observatori d’ocells va conèixer el que esdevindria el seu marit, en Tim. La seva relació va ser curta abans no es van casar, això no obstant, no ha estat cap problema ja que el seu matrimoni és encara molt fort.
 
Per què t’expliquem aquest encontre amb en Tim? Perquè va ser el canvi que va afavorir que Ann comencés a escriure.
 
Poc temps després de casar-se, van enviar en Tim com a guarda a una petita illa d’Hilbre. És una illa declarada reserva natural. El lloc era tan petit, que només hi havia dos habitants: ells dos. L’illa és un lloc especial per als enamorats dels ocells, per tant, va ser un canvi perfecte per al seu marit, però no per a ella, que no n’estava gens interessada. Fou en aquest lloc llunyà de la civilització on Ann Cleeves va començar a escriure. A partir del 1987 es van traslladar a Northumberland amb les seves dues filles.
 
El seu primer llibre A Bird in the hand es va publicar l’any 1986.
 
El personatge de la inspectora Vera Stanhope no és només un dels més rellevants d’aquesta escriptora sinó que és el més conegut gràcies a la sèrie de TV “Vera”. Us presentem una vídeo en anglès.
 

 
Aquesta inspectora apareix en vuit novel·les, però només tres han estat traduïdes al castellà.
 
Una trampa para cuervos (The Crow Trap, 1999)
Telling Tales, 2005
Una verdad oculta (Hidden Depths, 2007)
Almas silenciosas (Silent Voices, 2011), publicada l’octubre de 2019 en llengua castellana
The Glass Room, 2012,
Harbour Street, 2014
The Moth Catcher, 2015
The Seagull, 2017
 
Llibres
 
El llibre a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari