Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Matilda

MatildaMatilda és una lectora empedreïda amb només cinc anys. Sensible i intel·ligent, tots l’admiren menys els seus mediocres pares, que la consideren una inútil, desconeixent que la seva fills té poders estranys i meravellosos. Un dia, Matilda decideix rescabalar i comença a emprar-se contra l’abominable i cruel senyoreta Trunchbull… Aquest llibre juvenil de Roald Dahl serà aquest mes el protagonista pels joves participants del Club de lectura per alumnes de 5è i 6è de primària que es va fent un dissabte al mes a la biblioteca a càrrec d’Estefania Guinart.

El personatge principal d’aquesta proposta de lectura juvenil és una nena prodigi, molt intel·ligent i sensible però els seus pares no valoren les seves aptituds intel·lectuals. La seva filla abans de complir els cinc anys ja ha llegit escriptors com Dickens, Hemingway, Kipling i Steinbeck. Però no només es queda aquí, Matilda quan descobreix que té uns poders psíquics extraordinaris els utilitzarà per salvar l’escola i a la seva estimada mestra Miss Honey.

Roald Dahl va descobrir el seu talent literari quan la revista The Saturday Evening Post li va comprar una narració en què explicava la seva experiència com a pilot de guerra de la Royal Air Force britànica. A partir d’aleshores es va convertir en un dels grans renovadors de la literatura juvenil del segle passat. Ens ha deixat obrescom Agu Trot, Les bruixes, La maravellosa història d’Henry Sugar, La maravellosa medicina d’en Jordi o L’autopista.

Matilda

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari