Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

L’arbre de les històries, Eulàlia Canal

I ja hi tornem a ser. El Club de Lectura per a nois i noies de 10 a 12 anys de la biblioteca Joan Oliva i Milà va començar dissabte passat el seu vuitè curs. Enguany, la primera lectura comentada ha estat L’arbre de les històries, d’Eulàlia Canal.

“Les bones històries són com llavors, poden prendre vida en qualsevol moment”

arbre de les històriesLa Itsar va deixar una empremta màgica, podem dir, de la seva estada a la biblioteca de Bufapolls. I, sobretot, va deixar un record inesborrable a en Jonàs, el bibliotecari. Un home prudent i solitari que va descobrir l’amor envers els llibres de la mà de l’enigmàtica Itsar…però ella ja no hi és. I al bell mig de la biblioteca, allà on la Itsar explicava les seves històries, hi va créixer un arbre que, encara ara, quan la Itsar és només un record llunyà, presideix l’estança.

I així passaven els dies. En Jonàs explicant contes amb la fidel presència d’en Nanuk, en Juli i la Lina i amb l’amenaça de les noves càpsules de lectura, que estaven posant en perill la raó de ser de les biblioteques. Fins que una nit de Reis apareix a la porta de la biblioteca una nena, la Lluna, que remourà l’univers d’en Jonàs i dels seus amics.

eulalia canalL’Eulàlia Canal (Granollers, 1963) és psicòloga i autora de literatura infantil. A banda de L’arbre de les històries, ha escrit Un petó de mandarina, La pluja als llavis, Roc i l’escala de les portes secretes i Un somni dins del mitjó, entre d’altres.

L’arbre de les històries és una declaració d’amor als llibres i al plaer de la lectura, amb pocs personatges, però tots i cadascun d’ells, meravellosos. Si us han agafat ganes de llegir-lo, no ho dubteu. A més a més, a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú tenim tots aquests altres títols de l’Eulàlia Canal. Feu clic aquí.

Els nois i noies dels Club de Lectura Llibr@venturers ens tornarem a trobar el proper dia 23 de novembre!

IMG_20191026_174222

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

1 Comentari fins ara

  1. Esther dijous 31 d'octubre de 2019 - 17:47 h

    Molt benvinguts sigueu nois i noies en aquesta vuitèna edició!
    Desitjo que aquestes bones històries engresquin molt a aquest jove lectorat!

Deixa un comentari