Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Las dos caras de la verdad, Michael Connelly

las dos caras de la verdad Michael ConnellyMichael Connelly recupera el seu personatge més prolífic amb Las dos caras de la verdad, oficialmentment el vinté títol de la sèrie Harry Bosch.

Va ser l’any 1992, quan Connelly publicava Eco negro, el primer dels llibres protagonitzats pel detectiu Hieronymus “Harry” Bosch. Fill d’una prostituta assassinada quan en Harry era només un nen, el seu nom està inspirat en el pintor El Bosco de qui la seva mare era admiradora, sobretot del quadre El jardín de las delicias. Va créixer en orfenats i cases s’acollida i, en tornar del Vietnam, sense família, es va fer policia a Los Àngeles. Durant anys, va treballar en el departament d’homicidis d’aquesta ciutat. Va ser apartat del cos i va fer de detectiu privat fins que va ser admès a la Policia de San Fernando.

Tot i que en solitari Harry Bosch ha protagonitzat una vintena de títols, el darrer dels quals Las dos caras de la verdad és la novetat d’aquesta setmana a la Joan Oliva, Connelly l’ha fet aparèixer també en títols de la sèrie Mickey Haller, així com a la inversa. logo blog genere negre_AMB LLETRESI és que l’advocat defensor Mickey Haller és germanastre de Harry Bosch i les trames de totes dues sèries s’han encreuat en més d’una ocasió.

Com és habitual en les novel·les de Michael Connelly, el protagonista s’ha d’enfrontar a dues trames alhora. En el cas de Harry Bosch a Las dos caras de la verdad, tot comença amb l’assassinat de dos homes en un atracament i acaba portant la policia a investigar sobre el tràfic il·legal de medicaments. A la vegada, un cas antic torna a trucar a la porta de Harry Bosch. Un assassí convicte acusa en Harry d’haver preparat proves contra ell i tenint en compte que en Harry no va sortir de la millor manera del cos de policia de Los Àngeles, haurà de resoldre tot solet com sortir d’aquest embolic.

las dos caras de la verdad_rodonaPrimeres pàgines.

Gràcies a l’èxit de la sèrie de novel·les sobre Harry Bosch, el personatge ha arribat a la televisió. La sèrie protagonitzada per l’actor Titus Welliver ja va per la cinquena temporada. I no és l’únic personatge de Connelly que ha passat del paper a la pantalla: El 2002, Clint Eastwood dirigia i protagonitzava Deuda de Sangre i el 2011, Matthew Mc Conaughey protagonitzava El inocente, ambdues basades en novel·les de Connelly.

SÈRIE HARRY BOSCH

Eco negro Hielo negro rubia de hormigón último coyote pasaje al paraiso

vuelo del angel mas oscuro que la noche ciudad de huesos luz perdida cauces de maldad

ultimo recurso echo park observatorio nueve dragones cuesta abajo

caja negra habitacion en llamas del otro lado lado oscuro del adios las dos caras de la verdad

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari