Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Gabo: memòries d’una vida màgica

El còmic sobre la vida de Gabriel García MárquezL’escriptor i periodista Gabriel García Márquez tindrà publicada una història gràfica sobre la seva peripècia literària al llarg de la seva vida. Es tracta d’una projecte que pretén aproximar-se a la gestació de la novel·la que va alçar l’escriptor entre els escollits de la literatura universal com ha estat Cien años de soledad.

En la publicació del còmic Gabo: memòries d’una vida màgica es condensa la biografia de Garcia Márquez des del seu naixement l’any 1927 a la localitat de Aracataca fins a la seva consagració com a destinatari del Premi Nobel de Literatura l’any 1982. Es relaten moments transcendents en la seva vida que es van mostrant en els dibuixos d’aquest còmic, que ha estat impulsat per l’editor colombià John Naranjo, s’hi troben una infància a la casa dels seus avis que relataven les batalles esdevingudes en la guerra, uns pares absents, una època estudiantil alimentada constantment amb literatura, un món del periodisme desenvolupat després del teló d’acer, un cronista de l’arribada del castrisme al poder a Cuba, però principalment es dibuixa la vida d’un aspirant a escriptor.

Gabriel García MárquezEntre les seves situacions més difícils, García Márquez va treballar de recol·lector i venedor de diaris i vidres a París, però continuava escrivint, i va ser en aquella època quan estava redactant el manuscrit de Cent anys de solitud, que no va poder enviar íntegrament per manca de recursos econòmics. Anys més tard tot havia canviat, l’èxit va arribar i amb aquest les vendes milionàries, la fama, els premis, les biografies, els assaigs sobre la seva literatura i fins i tot un còmic sobre la seva vida.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari