Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Personas como yo, de John Irving

John IrvingL’escriptor i guionista cinematogràfic nord-americà John Irving nascut el 2 de març de 1942 a Exeter, New Hampshire, amb el nom de John Wallace Blunt.

Es va llicenciar per la Universitat de New Hampshire, després d’això va viatjar a Viena per completar els seus estudis. Va cobrar fama després de la publicació de la seva quarta novel·la, El món segons Garp. Des de llavors es va convertir en un dels més importants escriptors nord-americans.

Temes recurrents en les seves novel·les són Nova Anglaterra, Àustria, els óssos, la prostitució, l’absència dels pares i la lluita lliure, una de les seves grans aficions. També és habitual en les seves obres l’aparició d’elements i actituds sexuals poc ortodoxes com ara l’incest, el transsexualisme o la violació, així com les morts accidentals.

Personas como yoAra, després de tres anys de la seva última novel·la L’última nit a Twisted River, John Irving torna amb Personas como yo, un llibre on concorren totes les obsessions de l’obra de l’escriptor. L’univers de John Irving amb un alè més combatiu i compromès que mai, on aborda el tema de la identitat, la recerca, i la indagació, comprensió i respecte a les diferents preferències i orientacions sexuals. Irving reivindica en aquestes pàgines la normalitat i el dret als sentiments, l’amor i el sexe amb la persona que cada un desitgi sense prejudicis ni tabús i contra tota hipocresia i etiquetes.

Personas como yo repassa mig segle de la vida nord-americana des de l’òptica dels sentiments i la sexualitat, els estralls de la sida i l’homofòbia a través de la vida de Billy Dean, un adolescent que actua en un petit teatre de First Sister. Als seus tretze anys, el seu dia a dia canvia per complet en conèixer l’atractiu Richard Abbott, el seu futur padrastre, i a la senyoreta Frost, la meravellosa bibliotecària del poble, qui acaba convertint-se en la seva còmplice en un món hostil.

A mesura que avancen els cursos escolars, i mentre es converteix en escriptor, Billy s’embarca en la recerca de la seva identitat sexual: és possible que li agradi el noi més canalla de la classe i, a la vegada, la sensacional bibliotecària? Hi ha persones com ell? Mentrestant, augmenten els seus desitjos de conèixer al seu veritable pare. Trigarà tota una vida en trobar-lo, i serà a Madrid.

Tot això amb el vibrant pols narratiu d’Irving i el seu mestratge natural per encadenar esdeveniments que portaran als seus personatges fins a Madrid, al barri de Chueca.

Primer capítol de Personas como yoPrimer capítol de Personas como yo

Aquesta és la novel·la de John Irving més política i compromesa des Les normes de la casa de la sidra, l’obra que l’any 2000 li va valer al novel·lista l’Oscar al Millor Guió Adaptat. Un cant a la tolerància de les emocions i el desig.

John Irving a la Biblioteca John Irving a la Biblioteca

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari