Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Vaga pel clima a Vilanova

vaga pel clima

La situació climàtica del nostre planeta ha arribat a un punt que sobrepassa el terme “canvi climàtic”, que els entesos ja han substituït pel “d’emergència climàtica”. Organitzacions ecologistes, civils i, darrerament i de manera especial, juvenils presionen perquè aquells que tenen el poder prenguin mesures per aturar aquesta situació de crisi climàtica, exigint justícia ambiental.

portadaresiduzeroacasa Portada_Per-que-les-dones_web

20_09La propera data significativa per prendre’n consciència i exigir a tots els sectors de la societat que prenguin mesures per aturar el canvi climàtic serà el 23 de setembre. Aquell dia a Nova York, a la seu de les Nacions Unides, tindrà lloc la Cimera pel Clima, que té com a objectiu accelerar la implementació de l’Acord de París sobre Canvi Climàtic. Aprofitant aquest important esdeveniment, multitud d’associacions impulsades pel moviment Fridays for Future de la joveníssima Greta Thunberg han convocat mobilitzacions arreu del món entre el 20 i el 27 de setembre. De fet, el 27 de setembre tindrà lloc la Vaga Mundial pel Clima.

A Vilanova i la Geltrú, dins d’aquesta setmana d’actes reivindicatius, s’ha triat divendres 20 de setembre per dur a terme la Vaga pel Clima. La jornada és organitzada per diferents col·lectius, entre d’altres, La Vinagreta, Garraf Coopera, ECOL3VNG l’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf i La Plataforma pels Camins Escolars VNG Ciutat Educadora i tindrà lloc a la Plaça de la Vila on hi podreu trobar: Un Punt d’informació, Activitats Infantils, Contes pel Planeta, una Taula Rodona i, com a cloenda, la lectura del Manifest d’Entitats pels Clima.

portada_medio-planeta_web-350x539 Residu_coberta

Les biblioteques de VNG també hi hem volgut col·laborar en aquesta jornada, així que tots aquells que us volgueu acostar a la Plaça de la Vila hi podreu fullejar un seguit de llibres temàtics. En el catàleg Aladí, hi podeu consultar el fons que hi ha disponible a les biblioteques de la ciutat sobre:

 • canvis climàtics
 • desertització
 • climatologia
 • escalfament global
 • protecció del medi ambient
 • desenvolupament sostenible
 • 9788416367054 cubierta Lletra petita

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari