Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Papás blandiblup

Llibres

Llibre recomanatHi ha una generació, la nascuda al voltant dels anys setanta, que s’enfronta a la paternitat des d’una escenari a estrenar: el de la comoditat, la por al compromís, l’impuls i la fugida del sacrifici. Pares tous i enganxosos, que se senten de vegades incapaços d’assumir la tasca per si sols, o viuen desbordats pel sentiment de culpa de no ser prou bons. En aquest manual s’intenta reflectir un retrat dels dubtes i les debilitats dels pares d’avui en dia en una societat cada vegada més diversificada i també cada vegada més exigent. Qualsevol progenitor sap que poques tasques a les que s’enfronten en la vida són tan difícils com la d’educar. No hi ha receptes fiables per criar els fills des de la responsabilitat, l’amor per al mateix temps formar-los amb valors des del primer dia que en el futur utilitzaran per afrontar els reptes de futur.

Els fills sempre semblen diferents, probablement ho siguin, i les receptes per ser una mare o un pare perfectes només generen frustració perquè mai s’arriba a aconseguir. Durant la seva educació ens equivocarem moltes vegades, i el dia a dia en algunes ocasions tan intens ens faran prendre decisions incorrectes. Cal seguir el recorregut de les experiències que els nens travessen a mesura que creixen: els àpats, les rebequeries, el col·legi, els amics, la sexualitat, les creença, l’arribada de la temuda adolescència, fins que arriba el moment, sempre difícil, de deixar que gaudeixin de la seva llibertat i l’autonomia per la que han estat educats i preparats.

En aquest llibre de Maria Àngels López Romero es troba reflectit en el retrat d’una societat que ofereix rols diferents i planteja nous desafiaments a la paternitat amb propostes educatives, però sense la necessitat d’examinar cada dia ni mantenir-se sempre al límit, proposant en canvi afrontar l’educació amb sentit de l’humor encara que també amb serietat i de vegades fermesa.

Bloc

Us convidem a visitar aquest bloc sobre el món dels nadons que ens pot ajudar a resoldre petits dubtes sobre la seva salut, alimentació i altres qüestions que vagin sorgint en la seva cura diària.

Bebés

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari