Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Guies familiars. Indrets i paisatges. 20 excursions per a totes les edats

El bon temps ja ha arribat i això vol dir moltes ganes d’estar-se al carrer: anar amb bicicleta, passejar, anar a la platja, sortir a caminar… Doncs bé, algunes de les novetats que t’ofereix la biblioteca són aquestes guies familiars que contenen vint excursions per a totes les edats.

 
 
Miradors_portada_impremtaMiradors de Catalunya
 
En iniciar el llibre trobaràs un mapa de Catalunya on hi ha situats els vint miradors que proposen els seus autors. També hi ha la llista dels miradors amb la indicació de la tipologia de l’excursió: circular, d’anada i tornada; la durada i la pujada acumulada. Cada circuit té el mapa i una descripció del terreny i dels diferents elements que aniràs descobrint.
 
El camí comença a l’Alt Empordà, a Sant Llorenç de la Muga, en concret es puja a la torre de Sant Llorenç o dels Moros, una magnífica torre de guaita d’origen medieval de gran importància estratègica.
 
Continuem per l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, la Conca de Barberà, el Montsià, Osona, el Pallars Lluçà, el Pallars Sobirà, el Priorat, el Solsonès, la Terra Alta, l’Urgell, el Vallès Occidental,
 
i finalitzem al Vallès Oriental, al Turó de Tagamanent de 1.056 m, on trobem les restes de l’església romànica de Santa Maria de Tagamanent.
 
Rutes-daigua_portada_impremta-350x615Rutes d’aigua per Catalunya
 
El medi natural de Catalunya és molt divers i l’aigua n’és un element fonamental. Les rutes d’aquesta guia transcorren per les quatre províncies, en llocs coneguts i en d’altres de no tant.
 
Iniciem, doncs, el viatge per la Roca foradada de Cantonigròs, considerat un salt d’aigua de ‘conte de fades’. A part de l’aigua, veuràs alzines, roures, castanyers i bosc de ribera… un indret ben ‘encantat’.
 
per passar per un seguit de salts, entre els quals: el Salt de la Resclosa, el Salt del Mir, el Salt de Molí del Salt, i continuar per gorgs, estrets i congostos: el gorg de Malatosca, l’estret del Forn, el congost de Mont-rebei, la cascada de Sant Esperit, el Niu de l’Àliga,
 
acabarem a les Cadolles Fondes al Parc Natural del Montsant, on la roca s’ha erosinat a causa del riu Montsant.
 
De segur que aquestes dues joies de guies de l’Editorial Alpina t’ajudaran a triar diferents destinacions ben properes i boniques! No s’hi val a tenir mandra! El que ens ofereix la natura és indescriptible!
 
Gaudeix de les excursions i de la companyia!
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari