Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El intercambio, Rebecca Fleet

“La llave se desliza y gira en la cerradura, suave y resbaladiza como un pececillo de plata. Anoche, en la cama, con la menta absorta en las sombras oscilantes de las ramas que arañaban la ventana y anticipando este momento, pensé que me resultaría más difícil. Imaginé crujidos metálicos. Una resistencia chirriante. Después de todo lo que me ha traído aquí, me da la sensación de que debería hacérseme más cuesta arriba. Pero es fácil…, casi un anticlímax. Una cáscara de huevo que se quiebra en la mano y se desecha.”

El intercambio-Rebecca FleetEl intercambio és un nou exemple de l’anomenat domestic noir, subgènere que tant d’èxit ha proporcionat darrerament a autores com ara Fiona Barton (La viuda, La mare) o Shari Lapena (La pareja de al lado). L’autora de El intercambio, Rebecca Fleet, debuda en la novel·la amb aquest títol, que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva.

El matrimoni format per la Caroline i en Francis no atravessa el seu millor moment. Temps enrere, ell va patir un episodi d’addicions i ella va tenir una relació extramatrimonial amb un company de feina. Per tot això, ambdós estan d’acord a passar uns dies a soles. logo blog genere negre_AMB LLETRESA través d’una pàgina web, accepten una oferta per intercanviar casa seva durant una setmana amb un desconegut. De manera que el matrimoni s’instal·larà set dies en una casa que no és la seva mentre que el desconegut farà el mateix a casa d’ells.

Així doncs, la Caroline i en Francis deixen el seu fill amb la mare d’ella i arriben a la seva residència temporal amb la ferma intenció de passar uns dies tots dos sols. La casa és gairebé buida, sinistre, del tot impersonal. Com si ningú no hi visqués, però de mica en mica, petits flaixos van enlluernant la Caroline que descobreix detalls familiars per a ella.

Qui viu en aquella casa? i, el que és més important…qui és ara mateix a casa del matrimoni?

portada-El intercambio_Rebecca FleetPrimeres pàgines.

El intercambio és una novel·la d’estil directe i senzill, de fàcil lectura en què destaca el perfil psicològic dels personatges amb múltiples facetes. La narració alterna present (quan lluiten per reconstruir la seva relació) i passat (quan el matrimoni va començar el seu declivi) amb capítols titulats Allí o En casa.

Rebecca Fleet és una escriptora anglesa que, actualment, viu i treballa a Londres. Llicenciada en Literatura Anglesa, El intercambio és la seva primera novel·la. Ja n’està preparant la segona: The second wife.

Llibres

  • El intercambio
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari