Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Jordi Évole, Premi Manuel Vázquez Montalbán

Jordi ÉvoleEl periodista Jordi Évole, director i presentador del programa Salvados, de la Sexta, és el guanyador del IX Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán per la seva feina en la renovació dels gèneres periodístics.

El jurat del premi, creat el 2004 per tal de recordar la figura i l’obra del desaparegut escriptor, també reconeix a Évole l’aproximació sense complexos a una realitat, la de la crisi, i l’establiment d’una agenda informativa pròpia i socialment necessària.

​​Évole, que obté el guardó en la categoria de periodisme generalista, dirigeix des de 2008 el programa Salvados.

Aquest premi no és l’únic que ha rebut el periodista de Cornellà de Llobregat, ja que compta en el seu haver amb diferents guardons, entre ells dos Ondas aconseguits el 2008, per la seva innovació i qualitat televisiva a Salvados por la campaña i el 2011, com a millor presentador per Salvados, entre d’altres. Évole, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​ha desenvolupat la seva carrera professional a la ràdio, la premsa i la televisió.

El premi Vázquez Montalbán, que convoca el Col·legi de Periodistes de Catalunya, compta amb un jurat amb representants del Grup Planeta, Random House Mondadori i els diaris El País i El Periódico.

Periodistes com Maruja Torres, Juan José Millás, Fran Llorente, Rosa Marqueta, Eduardo Galeano, o Josep Pernau han estat homenatjats amb anteriors edicions d’aquest premi.

El periodista Iñaki Gabilondo va entrevistar Jordi Évole sobre la seva trajectòria personal i professional: els seus orígens “xarnegos” a Cornellà, els seus inicis a la televisió amb Buenafuente i el Follonero i el seu periodisme renovador a Salvados:


Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari