Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Faithful Place, de Tana French

Faithful Place. Tana FrenchTana French va néixer el 1973 a Vermont, EUA, i va passar la seva infància en diversos països, Irlanda, Itàlia, Estats Units i Malawi, però el 1990 va situar la seva residència permanent a Dublín. Es va formar com a actriu professional al Trinity College de Dublín i ha treballat en el món del teatre i del cinema. Actualment és membre de la PurpleHeart Theatre Company.

La seva obra ha estat traduïda a més de vint idiomes, incloent el xinès, rus, txec, hongarès i holandès. Faithful Place, va quedar finalista als premis Edgar, LA Times, Anthony, Strand Magazine i Irish Book Award for Best Mystery Novel of 2010.

Faithful Place
arrenca amb un record de joventut. Som a la nit del diumenge 15 de desembre de 1985, enfront del 16, Faithful Place, al barri de Liberties, Dublín. Un jove de dinou anys, Francis Mackey, espera la seva noia, Rosie Daly. Han planejat una fugida que els porti lluny de Faithful Place i dels problemes familiars que pateixen per iniciar una nova vida a Londres, on pensen obrir-se camí en la indústria de la música.

Les hores passen i Rosie no acudeix no va a la cita. Sense entendre què passa, Frank s’endinsa a l’edifici davant del qual han quedat i allà troba una nota en què la seva noia li anuncia-o almenys així ho entén ell-que se’n va sola a Anglaterra. Frank no entèn que la seva estimada l’hagi deixat plantat i el seu món s’enfonsa. Però les circumstàncies no faran que canviï els seus plans i emprèn ell sol una fugida que li permetrà esborrar de la seva memòria els horrors de la infància i la imatge de la fràgil noia que una nit el va abandonar.

Vint anys després, Frank s’ha convertit en un detectiu del Grup d’Operacions encobertes de la Policia irlandesa. Relegat a tasques administratives, ja no gaudeix amb el seu treball i l’únic consol que li queda és la seva filla Holly, amb qui tot i això no passa tot el temps que voldria.

Un dia rep una trucada de Jackie, la seva germana petita, que li explica que uns paletes han trobat, oculta darrera d’una xemeneia del 16 de Faithful Place, una maleta rovellada que pertany a Rosie Daly. Sens dubte, es tracta de l’equipatge que la jove va preparar per a la seva fugida. Però, què va passar en realitat perquè mai arribés a la cita?

Aquesta trucada fa que el detectiu torni al barri on es va criar i s’enfronti als records del seu primer amor. Ell va estar perdudament enamorat i mai va acceptar que Rosie l’abandonés. Al llarg dels anys, i tot i haver contret matrimoni amb Olivia, sempre va somiar que algun dia es retrobarien i que Rosie li donaria una explicació sobre el motiu pel qual no va acudir a la cita. Ara s’obre la possibilitat que ella no el deixés i que, en realitat, morís aquella mateixa nit víctima d’un assassinat.

Frank s’aplicarà a fons per descobrir la veritat, però enfrontar-se de nou amb els fantasmes del passat podria ser una decisió que acabi lamentant. La seva família no és l’única que guarda secrets. Els pares i la germana de Rosie Daly també tenen un passat ple de foscor…

El detectiu ha de resoldre un cas que afecta la seva vida íntima i fer-ho sense que els seus superiors ho sàpiguen. Ningú del barri li proporciona informació, ni tan sols Schorcher Kennedy, l’agent d’homicidis encarregat del cas, ja que considera que la seva presència al barri no fa més que entorpir la investigació.

L’únic que sembla disposat a ajudar-lo, o si més no a revelar-li la veritat sobre els fets, és el seu germà Kevin, que apareixerà mort a la part posterior d’un edifici.

Per si tot això fos poc el veïnat de Faithful Place comença a sospitar que l’assassí és el propi Frank, cosa que complicarà molt la relació amb aquells a qui precisament està investigant.

Llibres

  • En piel ajena
  • Faithful Place
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari