Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El guardián invisible, de Dolores Redondo

El guardián invisible. Dolores RedondoDolores Redondo Meira, nascuda a Sant Sebastià l’any 1969, va cursar estudis de Dret i Restauració gastronòmica, i durant diversos anys es va ocupar en diferents negocis. Des de fa dotze anys resideix a Cintruénigo.

Va començar escrivint relats curts i contes infantils, i després la novel·la Los privilegios del ángel.

Actualment està en ple procés d’escriptura de la segona i tercera part de l’anomenada trilogia del Baztán. El primer volum d’aquesta múltiple aventura, titulat El guardián invisible, es publicarà en deu idiomes i ja s’han venut els drets per a la seva adaptació cinematogràfica.

El guardián invisible és un thriller que barreja amb originalitat el realisme d’una investigació policial amb la màgia de la mitologia basc-navarresa, les detallades descripcions de proves científiques forenses amb una asfixiant atmosfera de llegenda, una trama alambinada i trepidant amb una escriptura lírica i evocadora. Una novel·la amb una protagonista, Amaya Salazar, inspectora de la policia Foral instruïda a l’FBI.

Una dona dura, intel·ligent, decidida i perspicaç, qualitats que la fan idònia per dirigir la investigació de la mort de quatre adolescents al poble d’Elizondo, a la vora del riu Baztán, un dels enclavaments màgics del País Basc i Navarra. Totes elles han aparegut en les mateixes circumstàncies, el que apunta cap a un assassí en sèrie. Un assassí que, com és evident des del primer moment, és algú del poble, conegut per les noies.

Les investigacions conduiran a la inspectora a Elizondo, una petita localitat d’on és originària i de la qual ha intentat allunyar-se tota la seva vida. Amaia Salazar ha de lluitar en dos fronts: el professional, centrat en la investigació d’una sèrie d’assassinats que causen gran malestar social, i el front personal conflictiu, complex i emocional com en moltes altres famílies i que en aquesta novel·la passa a ser tan sorprenent o més que el desenllaç de la investigació policial.

Amaia intentarà caçar un assassí ritual amb un fort simbolisme psico-sexual relacionat amb la mitologia basca, i que seguirà sembrant de cadàvers les marges del riu sense donar-li cap descans, mentre ella lluita contra la gelosia professionals d’alguns dels seus col·legues, els conflictes no resolts del passat amb les seves germanes i un fosc secret que va marcar la seva infància i que tornarà per turmentar-la com un fantasma.

El temps corre en contra de la inspectora. El sanguinari projecte de l’assassí acaba de començar. El malfactor imprimeix en els seus crims l’empremta de la riquíssima mitologia de la vall de Baztán, fins al punt que Amaia i el seu equip es veuran, per moments, enfangats en una gens racional tessitura: poden ser els crims objecte d’un Basajaun, una criatura de llegenda?

L’ésser mitològic a què fa referència el títol de la novel·la, el guardià invisible, el Basajaun, és un homínid que mesura dos metres i mig d’alt, d’amples esquenes, una llarga cabellera i bastant pèl per tot el cos. Habita en els boscos dels quals forma part, i en els que actua com a entitat protectora.

Un relat vibrant, amb delicats detalls que sorprendran als seus lectors.

Podeu llegir aquí les primeres pàgines de Primeres pàgines de El guardián invisible

Llibres

  • El guardián invisible

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari