Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Una maldita historia, Bernard Minier

Una maldita historia_Bernard MinierBernard Minier (1960) és un dels autors actuals més reconeguts dins del gènere de thriller i, entre els múltiples premis que ha rebut, té l’honor de ser l’únic autor que ha estat guardonat dues vegades amb el Premi Polar dins del Festival de Cognac. Nascut al Pirineu francès, aquest antic inspector d’aduanes és admirador confés d’autors com ara Jo Nesbo, Fred Vargas, Carlos Zanón o Pierre Lemaitre. Fins ara, el coneixíem per la sèrie de novel·les protagonitzades pel comandant Martín Servaz, que fins ara inclou quatre títols: Bajo el hielo, El círculo, No apagues la luz i Noche. Aquesta setmana, és novetat a la Joan Oliva Una maldita història, en què deixa de banda el comandant Servaz per endinsar-se en una trama ben diferent.

Una maldita història està ambientada a l’illa de Glass, una localització fictícia que l’autor situa davant de la costa de Seattle, als Estats Units. Els protagonistes són un grup d’adolescents que cada dia ha d’agafar un ferri per anar a estudiar. Un dia qualsevol, tornant cap a casa de l’institut, en Henry i la Naomi discuteixen acaloradament. Fa dos anys que són parella i ara, amb disset anys, la Naomi ha decidit que vol prendre’s un temps i replantejar-se la relació. L’endemà, el cos sense vida de la noia és arrossegat per l’aigua, atrapat en una xarxa de pesca.

logo blog genere negre_AMB LLETRESDe bon començament i, tenint en compte que hi va haver testimonis de la discussió entre la parella, en Henry és el principal sospitós de la mort de la noia. I no només la policia dubta d’en Henry. Els habitants de l’Illa de Glass sempre es van mostrar recelosos de’n Henry i la seva família. Van arribar ara fa pocs anys a Glass i ningú no sap per què van deixar enrere Califòrnia.

En Henry, però, no es quedarà de braços plegats i amb l’ajut dels seus amics, Charlie, Kayla i Johnny, portarà a terme la seva pròpia investigació, al marge de la policial. Tothom es coneix a l’Illa de Glass i a mesura que els grup de nois avanci en l’aclariment dels fets aniran aflorant els secrets més amagats dels habitant de l’illa.

Una maldita historia_135X220Primeres pàgines.

Llibres

 • Bajo el hielo
 • El círculo
 • No apagues la luz
 • Noche
 • Una maldita historia
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari