Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Piedras negras, Eugenio Fuentes

piedras negras_eugenio fuentesEugenio Fuentes (Cáceres, 1958) és un dels autors de novel·la negra amb més projecció a l’estranger i tot, gràcies a la sèrie de novel·les protagonitzades pel detectiu Ricardo Cupido. Aquest 2019, acaba de publicar el setè títol de la col·lecció, Piedras Negras, que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva. Abans d’aquest títol, va publicar: El interior del bosque, La sangre de los ángeles, Las manos del pianista, Cuerpo a cuerpo, Contrarreloj i Mistralia.

El personatge de Ricardo Cupido no va néixer com a detectiu. Va aparèixer com un personatge més de la primera novel·la d’Eugenio Fuentes, Las batallas de Breda. Anys després, el personatge iniciaria una sèrie de llibres policíacs ja convertit en detectiu, fugint del prototip d’investigador alcohòlic i faldiller.

SÈRIE RICARDO CUPIDO:

el interior del bosque la-sangre-de-los-angeles-eugenio-fuentes las manos del pianista
cuerpo a cuerpo contrarreloj mistralia

L’any 2004 és el moment en què té lloc la història de Piedras negras, en la qual es barregen memòria històrica, robatori de nadons i corrupció eclesiàstica. logo blog genere negre_AMB LLETRESTot comença quan la Marta Medina mor a Toulousse i la seva neta, Marthe, descobreix en l’acte de lectura del testament que la seva àvia havia tingut un fill en plena Guerra Civil i es va veure obligada a donar-lo en adopció. El detectiu Ricardo Cupido troba el fill de Marta Medina a Toledo. El seu nom és Alejandro Garcilaso i és pare, alhora, d’una filla il·legítima. Quan li fan saber la veritat sobre els seus orígens, L’Alejandro no en vol saber res i la Marthe se’n torna totalment decebuda cap a Toulousse.

Pocs dies després, la filla d’Alejandro Garcilaso és assassinada de manera brutal i serà el seu pare qui ara recorrerà al detectiu perquè investigui el crim.

portada_piedras-negras_eugenio-fuentes_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Contrarreloj
  • El interior del bosque
  • Las manos del pianista
  • Piedras negras
  • Logo Generalitat

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari