Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Lluvia fina. Luis Landero

‘ “¡¡Tú mataste al gato!!, ¡¡tú me abandonaste con dos años!!, ¡¡tú me dejaste sola cuando me suicidé!!, ¡¡tú me obligaste a lavarles el culo a los viejos!!, ¡¡tú me robaste el porvenir!!”, le gritó a la madre, y luego se encaró con Gabriel: “¡¡Tú te fuieste a Londres y no tienens ni puta idea de inglés!!, ¡¡tú eras el rendentor!!, ¡¡tú eras el que iba para genio!!, ¿y qué fue de ti?…” ‘

 
 
portada_lluvia-fina_luis-landero_201812202116Si voleu una història familiar, ací la teniu. La novetat d’aquest mes de març és el llibre de Luis Landero, ‘Lluvia fina’.
 
Després de molt de temps sense veure’s, en Gabriel truca les seves germanes per tal de reunir la família per celebrar el vuitantè aniversari de la mare i resoldre les velles rancúnies del passat.
 
Aurora, la confident de tots i l’única que sap que els dimonis del passat estan ben vius, tracta de treure-li del cap perquè té por que l’intent de reconciliació agreugi els conflictes fins ara reprimits.
 
I això és el que passa. La primera trucada per fer la proposta en provoca d’altres que són innocents al principi, però que es van embolicant a mesura que la història es desenvolupa.
 
I és així com es coneixeran les vides de la Sonia, de l’Andrea, de l’Horacio, de l’Aurora, del mateix Gabriel i de la mare. Un trajecte des de la infantesa dels fills fins a l’actualitat.
 
 
En una entrevista del diari El país, el mateix autor explica com va tenir la idea d’escriure aquesta història que es basa en un fet real.
 

‘Esta novela es un caso raro. Yo estaba con otro proyecto. Pero leí en EL PAÍS en el verano de 2017 la noticia de que una familia se había reunido para celebrar un cumpleaños, salieron entonces los trapos sucios y al final se produjo una tragedia. Entonces ocurrió algo extraño: vi el libro escrito. Seguro que habría algo en mi interior, predispuesto en mi mente. Lo cierto es que se activó mi mundo irracional y lo vi hasta publicado, con este título, Lluvia fina. Cuando llegó el procés, en esa época, estuve sin escribir nada, aquello era demasiado fuerte, pero luego en cuatro o cinco meses salió la novela, como si se hiciera sola.’

 
 

 
Luís Landero és un dels grans narradors de la literatura espanyola contemporània. L’any 1989 va sortir editada la seva primera novel·la ‘Juegos de la edad tardía’, la qual va tenir una molt bona acollida i va ser guardonada amb el premi de la Crítica i el Nacional de Literatura.
 
Amb posterioritat ha publicat, entre d’altres:

 • Caballeros de fortuna. 1994
 • El mágico aprendiz. 1999
 • El guitarrista. 2005
 • Hoy, Júpiter. 2007
 • Retrato de un hombre inmaduro. 2009
 • Absolución. 2012
 • El balcón en invierno. 2014
 •  
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari