Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Port Mortuary, de Patricia Cornwell

Port Mortuary. Patricia CornwellPatricia Cornwell va néixer a Miami el 1956, i durant dues dècades ha entretingut a lectors de tot el planeta amb les peripècies de la seva patòloga forense Kay Scarpetta.

La seva primera feina va ser com a periodista de successos per al diari The Charlotte Observer, però el treball que realment la va introduir en la seva passió com a escriptora va ser la seva estada de sis anys a l’Oficina del Cap Mèdic Forense de Virgínia, especialitzada en casos d’assassinat en els que hi havia un alt índex d’abusos sexuals.

Allà va exercir primer com escriptora tècnica i després com a analista informàtica, assistint a multitud d’autòpsies. El seu debut al gènere negre es va produir el 1990 amb el llibre Postmortem, que es va convertir en la primera novel·la que guanyava en un mateix any els premis Edgar, Creasey, Anthony, Macavity i French Prix du Roman d’LAventure.

Prop de la seva nova casa de Massachusetts mor un jove de forma sobtada i tot apunta que la seva mort es deu a una arítmia. Però Scarpetta, gràcies a l’última tecnologia en escàners tridimensionals, descobreix detalls desconcertants en l’autòpsia.

En aquesta novel·la ens trobem a una Kay Scarpetta recentment nomenada directora d’un dels centres d’estudis forenses més avançats dels Estats Units, que ha estat practicant a la funerària Port de Dover, per dominar l’art de l’autòpsia virtual , un procediment innovador que aviat podria revolucionar la ciència forense, i que no trigarà a ser necessari.

Kay Scarpetta haurà d’enfrontar-se al cas aparentment més senzill però alhora més crucial de la seva carrera. Un jove que passejava el seu gos al parc mor, pel que sembla, per una afecció cardíaca, inquietantment prop de la casa de Scarpetta. Però quan el seu cos és examinat al matí següent, es troben indicis que indiquen que podia haver estat viu quan va ser comprimit dins d’una bossa i tancat dins la nevera. Si és així, qui va cometre aquest error atroç? ¿O no va ser un error?

Las revolucionàries exploracions de radiologia en 3D revelen sorprenents detalls que es tracta d’un sorprenent assassinat comès per una persona molt astuta i cruel. Comença llavors una carrera contrarellotge perquè els problemes creixen i el temps s’acaba.

Mentre Scarpetta està indagant sobre el seu cadàver, Benton Wesley, el seu marit i ex investigador de l’FBI, està treballant en un cas en què un jove ha confessat haver matat un nen martellejant-lo amb claus al crani. Wesley no creu que aquesta persona sigui culpable. Encara més, alberga sospites que el cas pot estar relacionat d’alguna manera al que està manejant Scarpetta.

Si voleu llegir el primer capítol de Port Mortuary. Primer capítol cliqueu aquí

Llibres

 • At risk
 • Causa de mort
 • El factor Scarpetta
 • El frente
 • La huella
 • Identidad desconocida
 • La mosca de la muerte
 • Port Mortuary
 • Predator
 • Retrato de un asesino: Jack el Destripador. Caso cerrado
 • La trama
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari