Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Virus. Ni vivos ni muertos. José Antonio López

Aquesta setmana us presentem un llibre dedicat als virus: ‘Virus. Ni VIVOS ni MUERTOS’ de José Antonio López.
 
virus Són els virus el graó perdut entre el mon inert i els éssers vius? Quin és el seu origen? Com es van descobrir? Quines estratègies segeueixen per continuar endavant? Són tots els virus éssers menyspreables? Han influït en l’evolució de l’ésser humà, dels animals o de les plantes? Es relacionen d’alguna manera amb les bactèries? Quant tempos i en quines condicions són capaços de viure?
 
Totes aquestes preguntes i més no deixem de fer-nos constantment. És per això que aquesta guia ens permet fer un magnífic viatge a través de la Virologia.
 
Dividit en tres parts: la primera dedicada estricatment als virus; la segona, als antivirus i la tercera, als no virus. I quines diferències hi ha?

 • Virus: viu de i del seu hoste. Assumeix el control metabòlic i de síntesi de macromol·ècules de la cèl·lula que infecta, la qual cosa pot desencadenar diferents efectes i distintes interaccions virus-víctima.
 • Antivirus: combat el virus, que es pot dur a terme per mitjà de les vacunes.
 • No virus: la bacteria.
 •  
  José Antonio López Guerrero , l’autor, és professor de microbiologia a la Universidad Autónoma de Madrid (UAM), on es doctorà amb premi extraordinari (Departamento de Bioquímica y Biología Molecular) l’any 1989. Actualment és director del grup de NeuroVirología del departament de Biología Molecular de la UAM i director del Departamento de Cultura Científica del Centro de Biología Molecular Severo Ochoa (UAM-CSIC).
   
  La seva tasca d’investigació ha voltat sempre sobre la virologia: inmunovirologia, oncovirologia, neurovirologia… José Antonio Lopez G
   
  A part de la docència i la investigació, també ha abraçat la gestió i la divulgació científica. Pel que fa la gestió, forma part de la Comissió Permanent del Departament; la Junta de Govern de la UAM, etc…
   
  I com amant de la divulgació científica, col·labora en programes de ràdio (Radio 1, Radio 5, Radio Exterior), TV (Mi+dTV, TVE2, UNEDtv, hasta 2018), etc… Autor de més de 130 articles i 13 llibres, dels quals a la biblioteca tenim el que us presentem i ¿Qué es un transgénico?.
   
  Ha rebut força premis tant a Espanya com a l’estranger.
   
  Programes de divulgació que dirigeix, presenta i/o col·labora:
  Ràdio: Entre Probetas (Radio 5); El Laboratorio de JAL (Radio 5); Marca España-A Ciencia Cierta (Radio Exterior); A Hombros de Gigantes (RNE-Radio 1).
   
  Us deixem amb una entrevista de l’any 2017.
   

   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari