Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Marie Curie. Marie Noëlle

Marie Curie, la primera dona que va rebre el Premi Nobel per dos camps diferents de la ciència: el de física l’any 1903 i el de química, el 1911.
 
Algunes de les frases cèlebres d’aquesta científica i que ens fan reflexionar:

 • La millor vida no és la més llarga, sinó la més rica en bones accions.
 • No s’ha de témer res a la vida, només cal comprendre.
 • La vida no es mereix que hom es preocupi tant.
 • La vida no és fàcil per a ningú de nosaltres. Però… S’ha de ser perseverant i, sobretot, tenir confiança en un mateix. Hom s’ha de sentir dotat per a realitzar alguna cosa i que aquella cosa s’ha d’assolir, costi el que costi.
 • A la ciència hem d’interessar-nos per les coses, no per les persones.
 • El camí del progrés no és ni ràpid ni fàcil.
 •  
  marie noelleLa biblioteca us ofereix la pel·lícula ‘Marie Curie’ la directora de la qual Marie Noëlle va dirigir per rendir-li un homenatge, cosa que va aconseguir.
   
  La biografia que ens presenta Marie Noëlle té algun fet no tan conegut i que és fruit del guió, però són presents l’heroïcitat d’aquesta dona, polonesa a França, intel·ligent i pionera, en un context cultural i mental no gaire propici i que es va haver d’enfrontar als acadèmics de l’època, només homes.
   
   
  La història comença a l’etapa anterior a la mort per accident de Pierre Curie. Per tant, veiem una dona que vol seguir fins al final amb els treballs que ella i el seu marit van iniciar. També es veu la seva vida sentimental ja vídua. Hi ha amistat, cooperació, complicitat i un amor… I, finalment, el reconeixement.
   
  A veure què us sembla?
   
   

   
   
  DVD
   
  La pel·lícula a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari