Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El invierno del mundo de Ken Follet

Ken Follet al costat de la seva estàtua a Vitoria-GasteizKen Follett és un escriptor ja consagrat amb centenars de milers de lectors a tot el món. Un dels escriptors amb garantia de qualitat i els seus llibres es converteixen rápidament en best-sellers. Pot definir-se com un escriptor de novel·la d’intriga i de novel·la històrica, sent aquesta última la que li ha donat els seus èxits més brillants.

Nascut a Cardiff el 1949, Ken Follet va començar escrivint relats, primer com afició, fins que el 1978 va escriure el seu primer llibre L’illa de les tempestes, que el va fer famós internacionalment.

Però seria Els pilars de la terra, publicat l’any 1989, el llibre que el consagraria com autor de novel·la històrica.

Fa dos anys, amb La caiguda dels gegants, Ken Follet iniciava l’ambiciosa trilogia The Century, el seu últim i més ambiciós projecte, El invierno del mundoamb el qual vol fer un repàs que relata a través dels tres llibres, els moments més delicats del segle XX, els seus anys turbulents, les seves guerres i els seus canvis socials. Tot un repte del que sembla sortir-se’n prou bé, ja que segons les crítiques aquesta segona part, El invierno del mundo, és encara millor que la primera.

Si La caiguda dels gegants se centrava en la Gran Guerra, des dels anys immediatament anteriors, seguint els passos de cinc famílias de cinc països diferents: els Peskov, de Rússia, els galesos Williams, els nobles britànics Fitzherbert, els austriacs Von Ulrich i els nord-americans Dewar, a El invierno del mundo Ken Follett continua l’apassionant història d’aquestes cinc famílies europees que ens van captivar. En aquesta ocasió, són els fills dels protagonistes els que, a través de les seves lluites personals, polítiques i militars, ens mostren la història dels anys turbulents que van canviar el món per sempre: des de la Segona Guerra Mundial, a la Guerra Civil espanyola, o el bombardeig de Pearl Harbor i l’era de les bombes atòmiques americanes i soviètiques, fins l’inici de la Guerra Freda el 1949.

L’any 1933, Berlín és un focus d’agitació política i social. Lady Maud, ara l’esposa de Walter von Ulrich i mare de dos fills, publica articles en una revista setmanal que ridiculitzen al partit nazi mentre el seu marit manifesta la seva oposició al govern. Sembla, però, que res no podrà frenar el poder ascendent del canceller Adolf Hitler. Quan Maud rep la visita d’Ethel Williams i el seu fill Lloyd, tots seran testimonis de la tirania i la repressió de la nova Alemanya.

El regne del Tercer Reich s’estendrà fins a França i més enllà de la frontera russa. Mentre, a Anglaterra, Lloyd Williams, activista polític com la seva mare, lluitarà en l’exèrcit britànic per intentar frenar aquest avanç, abans d’allistar-se a les brigades internacionals de la guerra civil espanyola, on participarà en l’ofensiva de Saragossa i la batalla de Belchite.

Ty Gwyn, la mansió familiar dels Fitzherbert a País de Gal·les, es convertirà en acantonament per oficials, i durant la seva estada, Lloyd es sentirà atret per la dona de Boy Fitzherbert, la rica hereva americana Daisy Peshkov.

Homes i dones de la mateixa generació dels pares de l’autor, que demostra coneixer-los perfectament.

Podeu llegir aquí el primer capítol de El invierno del mundo.

Llibres

  • La caiguda dels gegants
  • El invierno del mundo
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari