Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La vidente, de Lars Kepler

La vidente. Lars Kepler

Quan el matrimoni conformat pels suecs Alexander Ahndoril i Alexandra Coelho Ahndoril van publicar conjuntament per primera vegada, ho van fer amb el pseudònim de Lars Kepler. I sota aquest pseudònim seva novel·la El hipnotista (primera de la sèrie) va ser venuda a tot el món, ja que els autors tenien la idea de mantenir la seva veritable identitat en secret.

El que no s’imaginaven era l’èxit internacional que suposaria l’obra, de manera que els autors han decidit sortir a la llum. No obstant això, de tota manera van optar per mantenir el pseudònim com el nom de l’autor de la sèrie. La vidente és el seu tercer llibre publicat.

No seria la primera vegada que la policia recorre a mèdiums espirituals i espiritistes en topar-se amb casos especialment difícils. Això succeeix a tot el món, i diverses vegades l’any. Però no hi ha un sol exemple documentat que un mèdium hagi contribuït a resoldre cap cas.

Flora Hansen
es diu a si mateixa una vident espiritual, i per molts anys s’ha guanyat la vida pretenent parlar amb els morts. Una nit d’agost llegeix a la premsa la notícia que una jove ha estat assassinada en un centre per a joves de conducta autodestructiva. Flora, amb el desig de guanyar uns diners extres, decideix trucar a la policia, al·legant haver entrat en contacte amb l’esperit de la noia morta, però ningú la pren seriosament.

Els resultats de la investigació tècnica atribueixen l’autoria de l’assassinat a una altra de les internes, que va fugir la mateixa nit dels fets. La policia està convençuda que és culpable. En parador desconegut des de llavors, és l’objectiu de totes les forces policials de la zona. No obstant això, el psiquiatre que les atenia insisteix en la seva innocència. La noia, de caràcter pacífic i reservat, mai ha mostrat tendències agressives.

L’inspector Joona Lina, que ja ha passat força temps investigant l’escena del crim, sent que diversos detalls no lliguen. Es resisteix davant la versió oficial i comença la seva pròpia investigació. Tanmateix, la peça clau del puzzle se li resisteix. Una i altra vegada repassa l’escenari del crim: visualitza a la noia estirada al llit ocultant la cara sota les seves mans, com si estigués jugant a fet i amagar, recorda la seva postura relaxada, com si encara seguís amb vida.

Mentre, La persecució de l’assassí és cada vegada més intensa. Cada decisió obre noves i violentes vies. Cada resposta sembla llançar nous endevinalles. Mentrestant, tot i que la policia segueixi ignorant les seves insistents trucades, Flora prega que algú l’escolti. Les visions, impostades al principi, les sent ara com reals, d’aquí el seu impotència davant una policia que la ignora.

Llibres

  • El contrato
  • El hipnotista
  • La vidente
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari