Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La brigada de Anne Capestan, Sophie Hénaff

BANNER-560

Encetem el curs 2018-2019 del Club de Lectura de Gènere Negre L’Oliva Negra tot comentant La brigada de Anne Capestan, de l’autora francesa Sophie Hénaff. La sessió va tenir lloc el passat 4 d’octubre.

Sophie Hénaff, l’autora

L’escriptora francesa Sophie Hénaff, nascuda a Sables d’Olonne el 9 d’agost de 1972, va desenvolupar part de la seva carrera com a humorista en el cafè-teatre L’Accessoire, a Lió, abans d’obrir al costat d’una amiga Li Coincoinche, un bar per a jocs de taula.

sophie-henaffDesprés va decidir dedicar–se al periodisme, i també és traductora i novel·lista.

És una figura emblemàtica de la revista Cosmopolitan a França, on realitza una popular columna humorística titulada “La Cosmoliste”.

Ha traduït al francès la novel·la del nord-americà Tom McNulty, Clean Like a Man.

Va debutar com a novel·lista amb La brigada de Anne Capestan, un èxit al seu país natal que li va valer el Premi Polar a Sèries 2015, el Premi Arsène Lupin de Literatura Policíaca i el Premi dels Lectors de Livre de Poche.

Considerada per la crítica com “una Fred Vargas amb grans dosis d’humor”, en l’actualitat és una reconeguda escriptora per unir el suspens clàssic del gènere amb tocs d’humor humà.

LBL_HENAFF1.JPG_l.samsonPer saber-ne més…

La brigada de Anne Capestan, el llibre

brigada de anne capestan_portadaLa brigada de Anne Capestan és el primer episodi de la sèrie protagonitzada per la comissària Capestan, de la policia de París, relegada de les seves funcions sota sospita d’haver disparat mortalment contra un perillós delinqüent quan aquest es trobava desarmat.

Els caps de la protagonista per tal d’evitar-se problemes han decidit posar-la al capdavant d’una brigada sense atribucions, integrada per membres de la policia que van ser objecte de sancions o bé rebutjats per la seva conducta irregular.

Tan sols se’ls han lliurat nombroses caixes polsoses en què s’acumulen casos antics no resolts, o a punt de prescriure, per tal de mantenir-los ocupats en tasques d’impossible solució. oliva 300-loguilloDavant d’un panorama tan desolador, Anne Capestan no es deixa abatre per les dificultats i anima els seus agents a demostrar als superiors que els han infravalorat i a recuperar el prestigi perdut.

Capestan s’erigeix en la figura perfecta per liderar un grup de marginats que es rebel·len al seu funest destí, ella traurà el millor de cada personatge i aconseguirà que entre ells s’estableixi una solidaritat insòlita: col·laboren units en les diverses investigacions, reparen les instal·lacions del local i creen un esperit de cos que els permet recuperar les seves millors qualitats en la lluita contra el delicte.

Llibres

Sophie Hénaff a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú. Feu clic aquí.

Els clubaires de L’Oliva Negra es tornaran a trobar el proper 8 de novembre per comentar No arriba la mort de l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué.

Sofia de Ruy-Wamba
L’Oliva Negra

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari