Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Lena, Daniel Vázquez Sallés

Lena“Soy un ser con dos vidas. La de asesino frío y despiadado, y la de padre rumiante de una familia de apocados. Mi primera vida es auténtica y llegué a ella desnudo con el único deseo de ser amado. La segunda, la del honrado padre de familia, es una tapadera, una falacia que me sirve como puerto al que recalar antes de volver a zarpar en busca de la mujer que me abrió las puertas de su jardín secreto”.

Reconeix l’autor, en Daniel Vázquez Sallés, que feia anys que volia escriure una història d’amor entre un assassí per encàrrec i una escriptora. Aquest 2018 i de la mà de l’editorial Alrevés ha vist la llum Lena, que ja podeu reservar a la biblioteca Joan Oliva ja que és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana. Sí, perquè Lena és una novel·la policíaca que es sustenta en una història d’amor entre dos personatges de dubtosa moralitat.

Els dos personatges principals són Martín Vidal i Elena Cohen. El primer té una doble vida “en un treball fictici, en una empresa fictícia amb seu en un país fictici“, casat amb Irene i pare de dos fills bessons, que té un alter ego: l’assasí per encàrrec Knopfler. logo blog genere negre_AMB LLETRESLa segona és la Lena que dona títol a la novel·la, una escriptora que només s’interessa per aquelles persones que poden proporcionar-li material per als seus llibres. Tots dos, Martín i Lena, tenen en comú la seva doble vida. L’un per cometre els seus crims i tenir una vida assenyada que li permeti una aparent normalitat i l’altra per tal d’escapar-se de la realitat i viure altres vides que li siguin d’utilitat per a la seva creació literària.

Daniel Vázquez Sallés va néixer a Barcelona el 1966 i va estudiar Ciències de la Informació a la UAB. És autor de llibres com ara Flors negres per a Michael Roddick, Comer con los ojos, La fiesta ha terminado, El intruso, Recuerdos sin retorno. Para Manuel Vázquez Montalbán i Si levantara la cabeza.

Llibres

 • La fiesta ha terminado
 • Flors negres per a Michael Roddick
 • Lena
 • Recuerdos sin retorno: para Manuel Vázquez Montalbán
 • Si levantara la cabeza
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari