Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Christian Poveda: La vida loca

El documental de Christian PovedaAquesta setmana ens ha arribat la notícia des de El Salvador de l’assassinat del fotògraf Christian Poveda, autor de la pel·lícula documental La vida loca que denuncia la violència permanent a les bandes d’adolescents i joves al país centreamericà.

Ara només ens resta, desgraciadament, esperar a descobrir si l’assassinat a trets del periodista ha estat conseqüència de la seva investigació i posterior denuncia en el seu documental dels principals caps de les dues bandes violentes que operen al Salvador, o si pel contrari va ser víctima d’un robatori per part de delicuents comuns.

Christian Poveda va néixer a l’any 1955 a Argèlia. El seu primer fotoreportatge el va fer amb 22 anys; a partir d’aquest moment comença la seva aventura com a corresponsal amb la guerra d’Iraq amb Iran o el conflicte del Líban; també va estar present a la dictadura de Pinochet.

Christian PovedaPoveda va arribar a El Salvador a principis dels vuitanta, per a cobrir la guerra (1980-1992) com foto-periodista de diversos mitjans internacionals importants. Finalitzat el conflicte, va abandonar el país, però va retornar en 2005 com documentalista i va ser en aquests anys on va poder investigar i treballar en la producció i direcció del seu documental.

Con el tiempo me cansé de tanto viajar, de tanto ir y volver, y El Salvador es un buen ejemplo de lo que genera el desarrollo sin control de la globalización, del liberalismo”, va explicar a l’any 2008 en una de les entrevistes que va concedir.

El documental La vida loca de Poveda es va realitzar entre febrer de 2006 i maig de 2007; competint al 2008 en el Festival de Cinema de Sant Sebastià a la secció Horitzons de films llatinoamericans.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

1 Comentari fins ara

  1. Xavi Gil dilluns 7 de setembre de 2009 - 16:01 h

    Christian Poveda era un home compromès amb la denúncia de les injustícies d´aquest món com són les guerres ,la delinqÜència , els móns marginals i tot els espectres de la pobressa humana .
    La seva valentia es pròpia d´una estirp de reporters que lluiten per un món més solidari i no només com a esclaus de les agències informatives .
    Aportar-nos la realitat i la veritat de les tragèdies és la vocació de molts periodistes que ens increpen a adonar-nos des del sofà estant que portem una vida més amable del que ens pensem .

Deixa un comentari