Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Contes de bona nit, nenes rebels. 2. Francesca Cavallo i Elena Favilli. Novetat infantil maig

portada_contes-de-bona-nit-per-a-nenes-rebels-2_elena-favilli_201802011245

 
La novetat d’aquest mes de maig a la sala infantil és el llibre que us presentem més amunt: ‘Contes de bona nit per a nenes rebels. 2‘. Tant aquest com el primer van dirigits a tots els públics, siguin nens o nenes, pares o mares, homes o dones, encara que el títol sembli el contrari. Son dos llibres que volen evitar els típics estereotips socials que encara imperen a la nostra societat.
 
portada_contes-de-bona-nit-per-a-nenes-rebels_elena-favilli_201706011244 Aquest segueix un primer volum on llegíem amb entusiasme la vida d’algunes dones que van ser molt importants. L’ editorial Estrella Polar va publicar aquest primer volum: ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ l’any passat i recull petites biografies de cent dones reals i extraordinàries, que van lliutar contra el poder, les lleis i les convencions socials de l’època en la qual van viure: Ada Lovelace, Zaha Hadid, Anna Politkóvskaia, Coy Mathis, Hipàtia, entre d’altres; totes elles pertanyents a diferents camps de coneixement.
 
En els dos volums, cada pàgina conté la biografia exposada com un conte curt i un dibuix fet per una il·lustradora diferent.
 
 
 
En aquest segon volum que us presentem trobareu la vida d’Agatha Christie (escriptora de gènere negre i creadora del personatge Hércules Poirot i Miss Marple), Alice Ball (química), Audrey Hepburn (actriu), Beatrix Potter (escriptora i il·lustradora, coneguda pel ‘Conte de Peter Rabbit’), Beyoncé (cantant, compositora i dona de negocis), Carmen Amaya (ballarina), Celia Cruz (cantant), Clara Rockmore (músic), Clemantine Wamariya (rondallaire i activista), Gerty Cori (bioquímica), Hortènsia (oradora), Isadora Duncan (ballarina), J.W. Rowling (escriptora i famosa pel seu personatge: Harry Potter), Lilian Bland (aviadora), Madonna (cantant, compositora i dona de negocis), Matilda de Canossa (senyora afeudal), Nadine Gordimer (escriptora i activista), Nefertiti (reina), Qiu Jin (revolucionària), Safo (poeta), Samantha Cristoforetti (astronauta), Sophia Loren (actriu), Virgina Hall (espia), etc.
 
 

20180509_165849-crop 20180509_165941

 
Llegiu, llegiu… quedereu sorpresos i sorpreses del contingut d’aquestes minis biografies i de les il·lustracions!
 
Contes Els llibres a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 
 
 

Logo Generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari