Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Llet x Revistes a les Biblioteques de Vilanova

LLET x REVISTES

Torna el projecte solidari de les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú enceta una nova edició del projecte col·laboratiu ‘Llet x Revistes’, que s’organitza conjuntament amb l’Economat de VNG.

lletxrevistes

A partir del 3 i fins al 31 de maig, i coincidint amb la renovació del fons de publicacions periòdiques existent a les biblioteques municipals, s’oferiran tres revistes a tothom qui porti un litre de llet sencera per a l’Economat de VNG.

Es tracta d’una manera solidària de donar sortida a totes les revistes que es retiren de l’arxiu periòdicament, posant-les a disposició de la ciutadania que hi pugui estar interessada. La campanya llet per revistes és un nou exemple de com equipaments d’àmbits molt diferents poden fer possible un treball en xarxa que generi aliances i noves propostes a la nostra ciutat.

L’Economat està gestionat per Càritas de Vilanova sota la modalitat d’un supermercat, on les persones i famílies beneficiàries poden anar a buscar una quantitat d’aliments predeterminada i escollir, amb un sistema de punts, els productes que més s’ajusten a les seves necessitats. Aquest sistema garanteix un complement a l’alimentació bàsica de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls, derivades des dels Serveis Socials municipals.

img_48934749_1Tant el projecte ‘Llet x Revistes’ com el ‘Llibres x Euro: col·labora amb La Marató’, que es fa al novembre, són iniciatives solidàries impulsades per les biblioteques amb l’objectiu d’ajudar els més desfavorits i fer visible la nostra tasca com un agent actiu de caire social.

Un altre exemple d’aquestes accions és Converteix els teus llibres en llibres solidaris!, en col·laboració amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb diverses entitats locals. Aquesta iniciativa canalitza els usuaris que volen fer donatius de llibres a les entitats socials sense ànim de lucre de la ciutat que recullen llibres i els venen per tal d’obtenir recursos per a diferents projectes socials a Vilanova i la Geltrú. Les entitats que participen en aquest projecte són l’Associació ALÈ. Servei Cafè Caliu, l’Associació Amics de la Gent Gran, la Mensa del Cor de Càritas i l’Associació Garraf Petit.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari